Fudbal

Sterling izbačen iz reprezentacije

Sterling izbačen iz reprezentacije
Foto: Tanjug/AP | Sterling izbačen iz reprezentacije

Napadač Mančester Sitija Rahim Sterling odstranjen je iz reprezentacije Engleske za duel protiv Crne Gore zbog napada na saigrača Džoa Gomeza, potvrdio je tamošnji Fudbalski savez.

Sterling je u trening kampu nacionalno tima fizički nasrnuo na Gomeza dva dana poslije poraza Sitija u Liverpulu (3:1), gdje su se baš njih dvojica sukobili na terenu u finišu utakmice.

Selektor Geret Sautgejt izjavio je da klupski rivalitet ne smije da bude iznad interesa "Tri lava".

"Jedan od najvećih izazova za nas je bio baš da osvojimo rivalitet u klubovima sa reprezentacijom. Nažalost, emocije su još uvijek svježe. Sada je najvažnije da se fokusiramo na Crnu Goru", rekao je Sautgejt.

Nakon incidenta oglasio se i Sterling na svom Instagram profilu poručivši da nikada nije bio sklon incidentima, ali da su ga sada nađačale emocije.

"Džo i ja smo razmijenili neke riječi i moramo da nastavimo dalje. Poznato je koliko emocija ima u sportu i moram da priznam da su me savladale. Mi smo dobri i obojica razumijemo da za pet ili 10 sekundi sve može da se desi. Moramo napred, a ne da prave težu stvar nego što je sada", napisao je on.

Ostaje pitanje da li će zvijezda Sitija biti u sastavu za put u Prištinu i meč sa tzv. Kosovom u poslednjoj utakmici kvalifikacija za EURO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije