Vučić o susretu sa Makronom: Razgovor srdačan, prijateljski pitao sam ga šta možemo da očekujemo od EU

Tanjug

12. 11. 2019. u 00:18

Predsednik Srbije izjavio je večeras u Parizu da je imao "veoma srdačan, dobar, otvoren i prijateljski razgovor sa šefom francuske države Emanuelom Makronom

Вучић о сусрету са Макроном: Разговор срдачан, пријатељски питао сам га шта можемо да очекујемо од ЕУ

Foto Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije izjavio je večeras u Parizu da je imao "veoma srdačan, dobar, otvoren i prijateljski razgovor sa šefom francuske države Emanuelom Makronom.

Makron je, prema Vučićevim rečima, želeo najpre da čuje predsednika Srbije, a on je, kako je istakao, rekao da bismo želeli jasno da nam se kaže šta možemo da očekujemo i čemu možemo da se nadamo u budućnosti kada je reč o evropskim integracijama.

Vučić je u izjavi novinarima rekao da je izložio Makronu detalje inicijative sa Severnom Makedonijom i Albanijom o "mini Šengenu"

Makron ga je pitao da li očekuje i druge zemlje regiona u toj inicijativi, a Vučić mu je preneo da se nada tome.

Vučić je uveren da će Makron i javno podržati tu inicijativu.

On je preneo da je večeru koju je Makron ranije priredio za učesnike Pariskog fotruma o miru iskoristio da obavi razgovore s mnogim zvaničnicima iz različtih delova sveta, kao i s generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, s kojim je razgovarao, pre svega, o Kosovu.

"Najpre sam bio na svečanoj večeri koju je Makron organizovao za sve goste Foruma mira, na kojoj su bili gotovo svi iz regiona. Video sam Komšicća iz BiH, Pendarovskog iz Severne Makedonijei, a video sam i Tačija. Ja sam pre svega imao mnogo dobrih razgovora sa prijateljima iz Konga, Jermenije, Nigera, i mnogim drugim afričkim i azijskim prijateljima. Razgovarali smo ne samo o podršci teritorijalnom integritetu Srbije, već i o saradnji i povećanju trgovinske razmene. Pričao sam dugo i sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom o situaciji na Kosovu", preneo je Vučić, dodajući da je sat i po koliko je trajala večera iskoristio da obavi razgovore s ljudima iz različitih delova sveta.

Potom je, kako je dodao, imao dug bilateralni sastanak s Makronom, koji je prekinut samo zbog telefonskog poziva američkog predsednika Donalda Trampa.

Taj razgovor Vučić je podelio u tri dela.

Prvi kako je ukazao, ticao se sveukupne budućnosti Evrope i šta mi možemo da očekujemo.

PROČITAJTE JOŠ - Šta Srbija može očekivati od Makrona? Vučić će tražiti podršku za važan projekat

"Reč koju sam koristio u tome je bila "jasnoć" šta možemo da očekujemo i čemu da se nadamo u bduućnosti", kazao je Vučić.

On je ukazao da se Srbija od 2000.e nalazi na evropskom putu.

"2003. smo ušli u kampanju, posebno posle smrti Zorana Đinđića, prema kojoj je trebalo da uđemo u EU 2007.godine, a iz političkih razloga pustili su Bugarsku i Rumuniju, iako nisu bile spremne. Danas je 2019, i iako smo otvorili pristupne pregovore pre šest godina, i otvaramo godišnje po 2, iako smo spremni za četiri poglavlja, promenjena su pravila koja se odnose na nas. A to je da u svakom trenutku mogu kroz poglavlja 23 i 24 da vas ograničavaju. Imaju mogućnost suspenzije i reverzibiliteta, ali to ne koriste. Ovako vas ostave da se nadate brzom napretku", objasnio je Vučić.

U drugom delu razgovora zatražio je podršku Makrona regionalnoj inicijativi Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

"Molio sam Makrona za podršku i uveran sam da ćemo je dobiti javno, jer je incijativa zasnovana na četiri važne slobode koje promoviše EU, a koje su univerzalne. Pokazao sam i šta je je ocenila Svetska banka. Dobili smo zvanični podatak Svetske banke da bi, ako bi u inicijativi imali zapadnobalkansku šestorku, zajednička ušteda iznosila 3,5 milijarde evra, a samo za Srbiju 1,5 milijardi. On me je pitao "planiraš li i očekuješ li i druge", a ja sam odgovorio "nadamo se"", preneo je Vučić.

On je istakao da se radi o ogromnoj uštedi i da 1,5 milijardi evra za Srbiju znači deset odsto povećanje penzija i 16 odsto povećanja plata odmah.

Treći deo razgovora odnosio se na odnos sa Prištinom.

"Evropa čeka formiranje vlade u Prištini. Verujem da će potom pozvati i jedne i druge da se razgovara i pronađe neki kompromis. Nisam siguran da će biti lako, ali Makron veruje da u ono o čemu smo govorili u Beogradu, a to je da je moguće naći kompromisno rešenje", naglasio je on.

Takođe, kako dodaje, razgovarali su i o nekim drugim temama.

Tako je preneo Makronu da Srbija nema problema s njegovom otvorenošću i da njegovi intervjui ne smetaju.

"Bolje da stvari raščistimo ranije nego kasnije. Bolje da znamo na čemu smo nego da se lažemo", rekao je Vučić.

On je ukazao da, ma šta pričali ekstremni nacionalisti, ne možemo lako da preživimo EU, ne zbog pomoći koju dobijamo, već što je naša privreda oslonjena na Uniju.

S druge strane, kako kaže, po prvi put se dešava da raste broj onih koji su direktno protiv EU i da je broj protivnika i pristalica gotovo izjednačen.

Za to, podvlači, ne može samo Srbija biti kriva, te da EU mora razmisliti koliko je doprinela svemu tome nejasnim porukama.

Ukazao je da je i Makronu rekao da kada pita da li EU može da garantuje da će Srbija, ako reši problem Kosova i neke druge, ući u EU 2025, a da na to nije dobijao nikakav odgovor.

"Oni su sami dali rok. Želimo da znamo kada i šta, kako bi mogli narodu da kažemo", istakao je on.

Vučić je ukazao da o zaključcima razgovora, koji su bili konkretni I dobri, ne može da govori, ali je naveo da Makron odlično razume situaciju.

"Nastavili bi mi još da pričamo da ga nije Tramp zvao. Sat vremena imati bilateralni razgovor s Makronom posle večere je ogromna čast za našu zemlju. Srećan sam što mogu da predstavljam tako dobru i vrednu zemlju. Makron nas je odveo u posebnu salu "Pikaso", gde uvek obavlja bilateralne razgovore, a ne negde usput na marginama, kako s nekim drugima to radi", preneo je on.

Istakao je da su dogovorili da do decembra obave veliki telefonski razgovore posle formiranja vlade u Prištini, da bi Makron čuo njegovo mišljenje, i da isplaniraju susret u januaru.

VUČIĆ: CIRKUSOM TROVANjA NAVUKLI NEISKUSNOG KURTIJA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je cirkus oko trovanja članova kosovske izborne komisije prilikom prebrojavanja glasova iz centralne Srbije služio protiv lidera pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.

"Ako se sećate, a večeras su mi i neki albanski analitičari koje sam video ovde, rekli "što si ti morao prvi da provališ šta se radi", govorio sam o tome već ranije. Sve je to urađeno da bi navukli neiskusnog Kurtija", objasnio je Vučić upitan da prokomentariše poništavanje gloasova iz centralne Srbije.

Rekao je da će insistirati dok je živ da se iznese istina, kako bi svet video o kakvim je lažovima reč u Prištini.

"To trovanje je smišljeno protiv Kurtija. Napravili su internu igru. I da ukinu tih 4.000 do 5.000 glasova, to ne bi uticali na Srpsku listu, koja je dobila deset poslaničkih mesta. Nije Srpska lista bila meta, već je trebalo naškoditi imidžu Srbije u svetu i promeniti sliku u parlamentu, jer ako uđe NISMA, smanjuje se broj mandata Kurtiju, a potom mogu u bloku da sa strankom Ise Mustafe imaju više od Kurtija i time nametnu svog kandidata za premijera Vljoru Osmani", objasnio je on.

Vučić je kazao da su trenutno takve igranke u toku i da u njima učestvuju i igrači iz sveta.

"Očekujte još mnogo problema u formiranju parlamenta i vlade u Prištini", najavio je on.

Ukazao je da mu je drago što je Srbija pokazala da bolje od ostalih razume te primitivne trikove i štoseve koji mogu da prođu na Zapadu.

"Dobro je što smo celom svetu ukazali na to, i pokazali više znanja i pameti od onih koji su pomislili da bi neko stvarno trovao. Učiće u istoriju taj cirkus kao najgora šarada i parada ludosti koju je neko ikada napravio. Stavili su pesticide, onda uzeli refleks za čišćenje nameštaja, da bi rekli eto otrova", rekao je on.

Na pitanje s kim bi kvalitetnije mogao da pregovora, da li sa Kurtijem ili sa Osmanijevom, Vučić je odgovorio da to ne može da zna, i da za Srbiju nema lakog razgovora.

Ukazao je da ni u Srbiji nikada do kraja nismo hteli da sagledamo istinu, kao što je to slučaj u Prištini.

"Oni kada govore o realnosti imaju svoju. Stvarnu realnu situaciju niko ne želi, i to je problem svih nas na Balkanu. To ne želimo mi u Srbiji, a oni to ne žele još 10 puta više", rekao je Vučić.

Istakao je da se trudio, neretko i gubeći političke poene zbog toga, da govori istinu građanima.

"Ako vidite šta su njihove ideje i kako doživljavaju relanost, vidite koliko su daleko od nepristrastnog pristupa. To ugrožava mir. To će biti veliki problem za sve međunarodne predstavnike koji misle da nas dovedu na neke razgovore ili dijalog u budućnosti", naglasio je on.

Vučić je ukazao da Srpska lista ima 10 od ukupno 120 poslanika, što nije malo, i da Srbija mora da razgovara s legitimnim predstavnicima albanskog naroda, kao što to Priština mora da razgovara s legitimnim predstavnicima srpskog naroda, a ne da traži, kao što smo i sami činili ranije, da pričaju sa nekima koje niko neće.

VUČIĆ:INICIJATIVA ZANČAJNIJA OD POVLAČENjA PRIZNANJA KOSOVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć u Parizu da je inicjativa uklanjanja barijera u slobodi protoka robe, usluga, kapitala i ljudi između Srbije, Severne Makeodnije i Albanije značajnija od povlačenja priznanja Kosova.

Upitan da li je dobio podršku za "mali Šengen" od Makrona i da li očekuje pritiske na taj projekat, Vučić je odgovorio da ne bi tu inicijativu nazvao tim imenom, iako je to već ušlo u dnevnu upotrebu, pošto to nervira neke ljude, a i zbog geografske odrednice.

"Niko ne može da kaže da ta inicijativa nekome može da smeta, jer nema racionalnog razloga za to. Inicijativ su podržale SAD I Makron će to učiniti javno. Ali će nekoj zemlji neki reći da kažu da su protiv toga, zbog nečega, jer su shvatili da smo uzeli sudbinu u svoje ruke I da sami rešavamo svoje probleme", objasnio je on.

"Vidim da ni članovima moje porodice ne mogu da objasnim koliki značaj ima ta inicijativa. Stariji sin misli da je značajnije povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, a to nije ni blizu toga", rekao je on.

Vučić se istovremeno zahvalio Gani na odluci o povlačenju priznanja, istakavši da je ta zemlja veliki partner Srbije.

"Ali povlačenje priznanje je postizanje naše neke taktičke pozicije što neće drastično da promeni situaciju, a ovo menja budućnost svih nas. Od ključnog je značaja za sve nas", naglasio je on, izrazivši nadu da će svi imati političke snage da zaštite svoje nezavisno odlučivanje.

Ukazao je da će inicijativa doprineti manjem odlasku građana iz zemlje, i većem povratku.

"Oni koji kritikuju treba da znaju da Srbija dobija mnogo. Mi u regionu sa svim zemljama, sa kojiam se graničimo, izuzev jedne, a to je Mađarska, imamo suficit u trgovinskoj razmeni. I ćorav bi video da inicijativa najviše odgovara Srbiji, jer je ona ta koja je najsnažnija, koja može da proda više robe i usluga i koja je u ljudskim resursama najsnažnija", rekao je on.

Vučić je kazao da mnogo nade polaže u tu inicijativu, jer se time menja budućnost, iako će manje zemlje kratkoročno dobijati više.

Izjednačavanjem koje god takse, navodi, biće više investicija.

Naveo je i da inicijativa rešava probleme nedostaka radne snage, jer nemamo dovoljno zavarivača, mesara, tesara, bravara, kojih treba sve više.

VUČIĆ: POTREBNO JE POJAŠNjAVANjE SITUACIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je sinoć u Parizu da je neophodno stavljanje na čistac evropske budućnosti regiona, dodajući da otvaranje pregovora i potom držanje deset godina u otvaranju poglavlja, samo vodi do povećanja protivnika EU.

Vučić je, u izjavi novinarima, upitan da prokomentariše da neke zemlje traže da se ponovo stavi na glasanje odluka o otvaranju pristupnih pregovora EU sa Severnom Makedonijom i Albanijom, kao i pitanje da li će do toga doći, rekao da očekuje da će ih otvoriti u martu, ako se ne bi čekao samit u Zagrebu u maju.

"Uradiće to u martu, jer se plaše rezultata izbora u Skoplju, gde se glasa 12. aprila. Ne žele da budu krivci poraza nekog kome su obećali nešto za nešto što je uradio", objasnio je on.

Istovremeno Vučić kaže da je predsednik Francuske Emanuel Makron u pravu kada kaže "daćete pregovore, a onda 10 godina otvarati poglavlja".

Time će, kako upozorava Vučić, doterati do potpunog "egala" protivnika i pristalica EU u našim zemljama.

"Makron za razliku od drugih kaže istinu i nije licemeran", dodao je on.

Vučić je rekao da Srbija nema ništa protiv da se nastave pregovori o poglavljima a da nam neko otvori strukturne fondove, i da tako primamo preko miliajrdu evra, na osnovu čega bi živeli bolje.

"Ali to se neće desiti. Mogu odmah da kažem koje će zemlje biti protiv. Držaće nas po sistemu "zasluga". S tim u vezi sam rekao Makronu "ti ne bi mogao da budeš dobar kandidat za članstvo EU, jer imate ulogu izvršne vlasti u izboru sudija". Naravno ne bih da poredim francusko pravosuđe sa našim", dodao je on.

Vučić je rekao da je za nas potrebno pojašnjavanje svega, jer u suprotnom oni će otvoriti pregovore slikaće se i "kliberiti", a potom neće ništa dajje uslediti.

Naglasio je da je Srbija uradila mnogo toga, ali pre svega zahvaljujući našem narodu.

"Imali smo podršku EU i hvala na tome, ali smo pre svega uradili mnogo zahvaljujući merama koje je proveo naš narod. Zato danas vidimo bolju perspektivu nego što je bila. Mi na sebe treba da budemo ponosni, na svoj narod i građane", istakao je on.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (103)

milan lala

12.11.2019. 04:35

Uklanjanje "barijera" dobro ce doci politici "velike albanije". Naivno otvaranje prema Albaniji i S.Makedoniji, prema dokazanim nepijateljima. Olaksan tranzit robe je uredu jer ima ekonomsku opravdanost ali ulazak albanaca u Srbiju samo sa licnom kartom je najblaze receno teska glupost, koja ce nas na kraju kostati skupo.Ovu naroda ne podrzava, dosta je bilo udruzivanja sa neprijateljima skupo smo to platili kroz istoriju. Vreme je da egoisticki cuvamo nase interese, nasu zemlju i granice.

Igo

12.11.2019. 04:49

Vučiću oni hoće da uzmu deo Srbije, da li ti je to poznato. Mi ne tražimo od njih ništa osim da poštuju pravo nepovredivosti državne granice. Što tu nije jasno? Da budu zahvalni tu gde žive.

Sasha

12.11.2019. 08:17

Makron je jedan od najuticajnijih politicara u Evropi i svakako da je njegova podrska na evropskom putu Srbije ka EU od ogromnog znacaja!

Una

12.11.2019. 08:19

Sta ce nam onda EU kad moramo da se dokazujemo kao najveci gresnici!?Čime je Srbija zasluzila da je tako tretiraju?

Ceca91

12.11.2019. 08:20

Srbiji je potrebna podrska drugih drzava, jer cemo tako brze resitiprobleme koje vucemo iz proslosti i sto pre uci u EU.

miki

12.11.2019. 08:23

Ovakav susret je jako bitan za Srbiju,strašno nam je važno da Francuska bude uz nas po ključnim pitanjima.

Dana

12.11.2019. 08:27

Obzirom na poziciju koju Francuska trenutno ima u Evropi, podrška francuskog predsednika nam puno znači u rešavanju problema sa kojima se naša država trenutno suočava!

Ivan

12.11.2019. 08:28

Srbija mora da razgovara s legitimnim predstavnicima albanskog naroda, kao što to Priština mora da razgovara s legitimnim predstavnicima srpskog naroda, a ne da traži, kao što smo i sami činili ranije, da pričaju sa nekima koje niko neće.

jana

12.11.2019. 08:28

Vučić i Makron i jesu pre svega prijatelji, ali treba se izjasniti jel možemo da očekujemo podršku Francuske na našem putu ka Evropskoj Uniji.

Mike

12.11.2019. 08:29

Srdacan susret dva velika drzavnika, odnosi Francuske i Srbije su na najvisem mogucem nivou.

nina

12.11.2019. 08:33

Predsednik Makron je veoma uticajni političar,i njegova podrška na evropskom putu Srbiji je od bitnog značaja.

Gaga

12.11.2019. 08:34

Znacajna nam podrska koju nam pruza Francusa i Makron, koji ima veliki uticaj na politiku Evrope, nastavicemo da gradimo dobro prijateljske odnose i unapredjivati dalju saradnju.

Miodrag

12.11.2019. 09:28

@mia - Francuska nekad bila prijatelj,a mozda i nikad.Bila saveznik a sada protivnik koji nas je bombardovao. PRIJATELJ TE NE UBIJA,BOMBARDUJE, SANKCIJAMA MUCI... I NE PODSMEVA SE PRI TOM!!!!!!!! Lupetate a da niste ni svesni.... Mogao bih 3 sata da ti navodim primere da nam nisu prijatelj...

Marko

12.11.2019. 08:58

Ovako dobri odnosi sa bitnim zemljama u Evropi i svetu su dokaz ispravne politike koju vodi ovavlast. Zaista se vide rezultati na svim poljima, a EU i Makron to vide i postuju!

Nika

12.11.2019. 09:19

Za očekivati je da EU neće uskoro promeniti svoj stav, međutim podrška Makrona je veliki korak napred.

fretg

12.11.2019. 09:20

Srpsko - Francusko prijateljstvo datira odavno, naravno imalo je uspone i padove, ali je sada na zavidnom nivou.

Aca

12.11.2019. 09:32

Otvaranje poglavlja se jako razvlači i bitno je znati da li će uopšte biti prijema novih članica u EU.

Nadezda

12.11.2019. 09:32

EU je bila vise puta nego jasna: Bez priznanja Kosova nema ulaska u EU + promena mnogih zakona.

Milan

12.11.2019. 09:54

Srbiji treba jasan stav EU po pitanju Kosova i Metohije i naravno ne uslovljavanje u vezi priznanja nezavisnosti .

Nikola Stojkovic

12.11.2019. 09:58

Koliko znam, Francuska nam je dugogodisnji prijatelj. Ocekujem da cemo dobiti odgovore za koje smo otisli, i da ce biti pozitivni.

Daniel

12.11.2019. 10:09

Bilo bi korektno da EU jasno i glasno kaže da li planira u skorije vreme da uopšte prima nove članice.

as

12.11.2019. 10:10

Ovako dobri odnosi sa bitnim zemljama u Evropi i svetu su dokaz ispravne politike koju kao drzava vodimo.

МАЈА

12.11.2019. 10:18

захваљујићи политици коју председник води Србија је постала угледна у свету и има подршку многих земаља

Mali Šengen

12.11.2019. 10:46

Sve što dolazi iz Srbije ma koliko to bilo pozitivno za sve narode u okruženju,Bošnjačka strana predvođena Komšićem,Dzaferovićem,Izetbegovićem i Zvizdićem,po ustaljenom običaju,neće je nikad prihvatiti.

Djordje

12.11.2019. 10:47

Nasa privreda je naslonjena na EU i zato su nam vazni odgovori Makrona. Da znamo na cemu smo i sta dalje.

Darko

12.11.2019. 10:55

Prijateljski odnos sa Francuskom nam donosi visestruku korist i njihova podrska nam mnogo znaci.

Miko

12.11.2019. 13:35

@mak - sns lektor,moš misliti,pitao sam ga šta da očekujemo od eu??? Pa i sep može da vidi šta mu je očekivati od njih.

Miki mikic

12.11.2019. 11:21

Vazan sastan i razgovor za Srbiju,ocekujemo da ce se uskoro otvoriti put ulaska u EU.

Коста

12.11.2019. 11:25

Било би добро да се Француска активније укључи у дешавања по питању дијалога са Албанцима и да се ЕУ генерално тргне и допринесе томе да Албанци спусте лопту и да се дијалог настави.

Pedja

12.11.2019. 11:35

Bez obzira na trenutnu krizu unutar EU Srbija očekuje podršku Francuske i Makrona na svom evropskom putu.

mesa

12.11.2019. 11:45

nista od ovoga nije tacno veruj te sta vam je vucic ispricao i sad razmislite i sve znamo dobro o cemu je bila tema

Marija

12.11.2019. 11:50

Francuska snazno podrzava razvojni put Srbije ka EU i iznalazenje kvalitetnog resenja problema Kosova!

mesa

12.11.2019. 11:54

jes‘OBAVIO VRLO USPEŠAN RAZGOVOR’ sa Marijom Terezijom . ‘SVE SAM JOJ REKAO I OBJASNIO ,,,’

jana

12.11.2019. 11:57

Srbija ide putem EU, a sobzirom na dobre odnose Srbije i Francuske, nadamo se podrsci Francuske na tom putu i uskorom clanstvu

Nn

12.11.2019. 12:29

Makron nam moze pomoci na evropskom putu, zato Vucic gradi sa njim prijateljstvo i dobre ekonomske i politicke odnose.

Kata

12.11.2019. 12:32

Nadamo se da ce nam Makron pomoci da ubrzamo put ka EU i da ce nam pruziti podrsku.

Kiki

12.11.2019. 12:44

Србија и Француска су и у много тежим приликама остале верни пријатељи једна другој!

Goran

12.11.2019. 12:47

Direktno u glavu i sve je bolje i jasnije. Evropska Unija neće proširivati uniju dok sama sebe ne sredi.

Goran

12.11.2019. 12:49

Veoma će se stvari iz kristali sati i tu nema dileme. Jasno i glasno reći šta se planira sa proširenjem EU.

Nikica

12.11.2019. 13:09

Francuski interes danas može da bude i namera da ublaži negativni odnos prema nama, gledano kroz prizmu najvažnijih pitanja, ma kolika bila neslaganja o statusu KiM-a.

Djape ja

12.11.2019. 13:19

Francuska snazno podrzava razvojni put Srbije ka EU i iznalazenje kvalitetnog resenja problema Kosova!

Vatro Marx

12.11.2019. 13:21

Gospodine predsjednice Vucicu, imas pravo da se nadas mastas i sanjas to nam niko nemoze zabraniti. Dobro znas da Francuz ne odlucuje, nikakvo ovekivanje nema.

Nadanja

12.11.2019. 14:03

Naša verovanja i nadanja da će nam neko pomoći zaista dugo traju.SAD ,Engleska,Njemačka,Francuska , nisu nista konkretno, pozitivno uradili vezano za status Kosova i članstvo u Evropi.Jos više traže priznanje i stoje iza uvedenih taksi, od strane Prištine.

Natasa

12.11.2019. 14:16

Posle mnogo godina vodi nas covek koji se ne libi da otvoreno pregovara o statusu Srbije u Evropi, u Svetu. Podrska predsedniku Vucicu. Nije bilo lako, ali uz rad i trud Srbija se vraca gde joj je mesto.

marija

12.11.2019. 14:27

Tesko da bilo sta Srbija moze da ocekuje od EU i zato treba da zna pravu istinu kako bi se ponasala u buducnosti.

wewe

12.11.2019. 14:49

Srbiji je mesto u EU, tamo pripadamo, mnogo više, nego neke zemlje koje se u istoj nalaze.Na dobrom smo putu, vredno radimo i krupnim koracima ka članstu u EU gazimo.

Zeljko85

12.11.2019. 18:48

Vidi se velika energija Makrona da se resi pitanje Kosova, i drago mi je sto podrzava politiku predsednika Vucica.

Lazarela

12.11.2019. 20:06

Srbija i Francuska imaju veliko medjusobno postovanje i poverenje. Takvo prijateljstvo vodi ka napretku Srbije.

Mila

13.11.2019. 07:12

Prijateljski, a pre svega otvoren razgovor sa predsednikom Francuske o svim bitnim pitanjima.

seljak LA

13.11.2019. 10:41

Nemoj da pitas Markonija, pogledaj sam krozprozor EU je na izdisaju. Use i svoje kluse