Tramp: Moralesova ostavka značajan trenutak za demokratiju

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je u ponedeljak da je ostavka predsednika Bolivije Eva Moralesa značajan trenutak za demokratiju na zapadnoj hemisferi.

Izvor: Beta/AP

Ponedeljak, 11.11.2019.

21:47

Tramp: Moralesova ostavka značajan trenutak za demokratiju
EPA-EFE/ Chris Kleponis

"Za korak smo bliži potpuno demokratskoj, naprednoj i slobodnoj zapadnoj hemisferi", rekao je predsednik SAD. Tramp je rekao da SAD aplaudiraju narodu Bolivije jer su se izborili za slobodu i vojsci Bolivije koja poštuje zakletvu da će štititi Ustav svoje zemlje.

On je rekao je Bolivija poslala jak signal Venecueli i Nikaragvi "da će demokratija i volja naroda uvek preovlađivati" za šta je put otvorio Moralesov odlazak.

Prvi domorodački predsednik ;je juče podneo ostavku pošto ga je vojska pozvala da to uradi i nakon višenedeljnih protesta izazvanih spornim rezultatima izbora.

Nakon izbora 20. oktobra predsednik Evo Morales proglasio je pobedu, što bi bio njegov četvrti mandat. On je na vlasti već 14 godina.

Njegovi oponenti tvrde da je rezultatima manpulisano.

Nakon toga u toj južnoameričkoj zemlji počeli su neredi u kojima je život izgubilo troje ljudi dok je oko 200 povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: