11. novembar  2019. 20.45  | Izvor: Tanjug, RTS, Novosti

Uhapšeni radnici "Prvog partizana", sumnja na prodaju dokumenata

BEOGRAD -

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšena su tri radnika PD "Prvi partizan" iz Užica, kao i S. D. državljanin Severne Makedonije i vlasnika PD "Ars group" iz Skoplja zbog zloupotreba i davanja mita.

Uhapšeni su bivši inženjer u Prvom partizanu B.G. iz Užica, N.I. iz Požege, konstruktor u Pogonu za alate i mašine u PD "Prvi partizan" i M.M, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva.

Hapšenja su po nalogu Višeg javnog tužilaštva izveli MUP Srbije, Bezbednosno-informativna agencija i Vojno-bezbednosna agencija, saopštilo je to tužilaštvo.

prvi, partizan

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu, radi saslušanja, biti privedeni nadležnom tužiocu.

Njima se stavlja na teret da su krivična dela izvršili prodajom projekata i drugih dokumenata koji pripadaju PD "Prvi partizan" iz Užica, a odnose se na proizvodnju oružja i municije.

Oni su osumnjičeni za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i davanje mita.

Kako "Novosti saznaju" na osnovu operativnih saznanja BIA i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Kraljevu, dvojica sadašnjih i jedan bivši radnik "Prvog partizana" su duže vreme nedozvoljeno prisvajali i iznosili tehničku dokumentaciju, a u cilju ostvarivanja materijalne koristi dobijene od konkurentskih firmi, pre svega Makedonije, Katara i Bosne i Hercegovine.

Broj komentara: 1

Stanoje Zoranovic  11. 11. 2019. | 21:12
Ja živim u Švedskoj, ali u duši pravi srbin. Raduje me što se država pomalo bori sa korupcijom, a biće mi veoma drago kad počne da se hapse ljudi koji rade u javnom sektoru a najviše za svoje dzepove. Svi znamo šta se radi u BG i NS u javnim nabavkama, kako sr namešta i kako se pune korumpirani dzepovi, ali država jis uvjek nema snage da pične da se u tim sektorima obračunava sa mafijom. Nadam se da će u što skorije vreme i to početi da se rešava u onteresu cele Srbije i običnog naroda. Dosta je kradje i korupcije.