Ex -Yu

Brutalno pretukla djevojku sa poteškoćama u razvoju pa je ubola nožem

Brutalno pretukla djevojku sa poteškoćama u razvoju pa je ubola nožem
Foto: Ilustracija | Brutalno pretukla djevojku sa poteškoćama u razvoju pa je ubola nožem

Četrdesetčetvorogodišnja žena iz Splita optužena je za fizičko zlostavljanje 17-godišnjakinje sa sniženim kognitivnim sposobnostima o kojoj se brinula, javlja "Slobodna Dalmacija".

Ona je, prema optužnici, svoju štićenicu tukla, bacila na pod, čupala joj kosu i na kraju je ubola kuhinjskim nožem u bedro.

Kako stoji u optužnici, sve se dogodilo u podstanarskom stanu u Makarskoj u februaru ove godine u 18:30. Nakon svađe s maloljetnicom, iako je znala za njenu dob i snižene mentalne sposobnosti, nasrnula je na nju fizički s namjerom da je povrijedi.

Prvo ju je uhvatila za kosu i toliko je grubo odgurnula da je 17-godišnjakinja pala i udarila glavom od pod. Dok je maloljetnica ležala na podu, 44-godišnjakinja ju je udarila više puta šakom u lice, stoji u optužnici. Zatim je uzela kuhinjski nož i ubola 17-godišnjakinju u bedro, prenosi "Slobodna Dalmacija".

Djevojka je uspjela da se spasi bijegom iz stana.

Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnicu. Osim uslovne kazne zatvora u trajanju od 10 mjeseci, traže i da optužena plati 4.400 kuna troškova postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije