Dostupni linkovi

Osumnjičeni za silovanje maloljetnice u Zadru pušteni na slobodu


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Petorica mladića, osumnjičenih za silovanje maloljetne djevojke iz okoline Zadra, te druge spolne radnje, pušteni su iz istražnoga zatvora nakon što su ispitani svi svjedoci.

To je za Hrvatsku radio televiziju (HRT) potvrdila pravna zastupnica oštećene djevojke Sanja Bezbradica Jelavić. Ona je navela kako je izvanraspravno vijeće zaključilo da više nema razloga za njihovo zadržavanje u pritvoru.

“Ne postoje više zakonski razlozi za određivanje istražnog zatvora. Istražni zatvor bio je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. S obzirom na neke druge okolnosti koje su se dogodile tijekom trajanja postupka, u svojstvu opunomoćenice oštećenice predala sam jedan prijedlog Županijskom državnom odvjetništvu s navođenjem razloga i argumenata da postoje i dalje razlozi za održavanje istražnog zatvora, a s obzirom na određene okolnosti koje su se dogodile tijekom tajanja sudskog postupka iz kojih proizlazi da nije postignuta svrha određivanja istražnog zatvora”, rekla je ona.

Bezbradica Jelavić je dodala da se traže hitni izvidi zbog visokog stepena vjerovatnosti da su počinjena nova kaznena djela, te da u tom smislu očekuju ispravne, brze, stručne reakcije cijele državne vlasti.

Petorica mlađih punoljetnika i dvojica maloljetnika su tokom godinu dana grupno silovali maloljetnicu. Prvo grupno silovanje snimili su mobitelom i potom joj prijetili da će snimke prikazati njenim roditeljima i prijateljima i tako je prisiljavali na nova silovanja koja su također snimali i koristili za ucjenu.

Njezin bivši mladić koji je jedan od osumnjičenika ju je, prema kaznenoj prijavi, u dva navrata premlatio i prijetio da ništa ne prijavljuje policiji.

XS
SM
MD
LG