Vesti

0

Policija u Nišu uhapsila 13 osoba zbog falsifikovanja isprave i zloupotreba službenog položaja

Autor: AP

Izvor: Beta

Policija u Nišu uhapsila 13 osoba zbog falsifikovanja isprave i zloupotreba službenog položaja

Navodi se da su osumnjičeni M.P. (41), N.D. (43) koji je odgovorno lice fime "Big Dream", i S.K. (48) odgovorno lice firme "San consult" uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Dodaje se da su zbog falsifikovanja isprava uhapšeni su i V.Š. (50) odgovorno lice firme "Jugoimpeks" iz Niša, V.P. (53) radnik firme "Tera Srbija", dok su J. D. (47) odgovorno lice "Aerial video solutions", M.M. (40) zaposleni u istoj firmi, dok su članovi komisije JP "Direkcija za izgradnju i komunalne poslove" opština Gadžin Han, N.M. (63), Lj.C. (64), N.Ž. (59), M.Đ. (40), N.I. (46) i A N. (46) uhapšeni su zbog nesavesnog rada u službi.

Kako se sumnja, oni su prilagođavanjem dokumentacije i falsifikovanjem dokumenata za nabavku specijalizovane opreme, nabavljali robu po višim cenama u odnosu na tržišne i time oštetili JP "Direkcija za izgradnju i komunalne poslove" opština Gadžin Han u iznosu od 10.642.578 dinara u korist firmi "Jugoimpeks" i "Aerial video solutions".

Te firme su takdoje ovuhvaćene krivičnom prijavom.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR