Veliki uspeh studenata iz Srbije na debatnom turniru na Oksfordu

Na prestižnom debatnom turniru na Oksfordu, studenti iz Srbije ostvarili su ogroman uspeh i pobedili u finalu turnira u otvorenoj (glavnoj) kategoriji, saopštila je Otvorena komunikacija - akademska debatna mreža koja se bavi unapređenjem kulture dijaloga.
Veliki uspeh studenata iz Srbije na debatnom turniru na Oksfordu
Foto: Pixabay
Na debatnom turniru na Univerzitetu Oksford, koji je jedan od najprestižnijih i najstarijih debatnih turnira i koji se održava već više od 50 godina, Miloš Marjanović i Janko Đorđević sa Pravnog fakulteta u Beogradu, osvojili su prvo mesto u otvorenoj kategoriji.
 
Ove godine na turniru je učestvovalo više od 250 studenata iz celog sveta, a u otvorenoj kategoriji pretežno se takmiče studenti kojima je engleski maternji jezik.
 
Prvi put u istoriji ovog turnira je tim koji nije sa engleskog govornog područja osvojio finale ove kategorije, a takmičili su se protiv timova sa Univerziteta Harvard (SAD), LSE Univerziteta (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Univerziteta Hart House (Kanada).
 
Pored ovog velikog uspeha, Miloš Marjanović je takođe proglašen za najboljeg govornika turnira, dok je Janko Đorđević osvojio 6. najbolje govorničko mesto, navedeno je u saopštenju.
  • studenti su ponos

    11.11.2019 16:19
    Naši studenti u svetu su ponos i dika Srbije. Samo nisu ponos kad pritisnu rektorat i traže da univerzitet izađe na čistac , da je Mali Siniša plagirao doktorat.
    Da bi bili u pravu moraju na Okford i Kembridž.
  • Novosadjanin

    11.11.2019 13:34
    Svaka cast majstori! Ovo zaista nije lako, bravo! Pozdravlja vas bivsi estiem-ovac iz Bostona. Odusevljen sam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.