Najnovije vesti
Zabava
ODRASLA JE NA SELU Kejt Midlton će postati kraljica, pamte se njene slike u toplesu, ali i ova velika tajna o SAMOUBISTVU MEDICINSKE SESTRE

ODRASLA JE NA SELU Kejt Midlton će postati kraljica, pamte se njene slike u toplesu, ali i ova velika tajna o SAMOUBISTVU MEDICINSKE SESTRE

Ketrin Elizabet Midlton, je članica britanske kraljevske porodice, supruga princa Vilijama koja kosi titulu vojvotkinja Kembridža, a nakon što njen suprug postane kralj, ona će biti kraljica.

Kraljevska porodica, princ Hari, princ Vilijam, Megan Markl, Kejt Midlton Foto: Profimedia
Kraljevska porodica, princ Hari, princ Vilijam, Megan Markl, Kejt Midlton
Princ Vilijam i Kejt Midlton
Princ Vilijam i Kejt Midlton

Kejt koja uvažava veliku pažnju javnosti je odrasla u Čapel Rou, selu pored Njuberia u Berkširu u Engleskoj. Studirala je istoriju umetnosti u Škotskoj na Univerzitetu St Andrews, gde je i upoznala Williama, 2001. godine, ali ljubav mežu njima je prlanula tek dve godine kasnije.

Pročitajte još

Vojvotkinja od Kembridža je od malih nogu rasla okružena diplomatama, u porodici više klase. Uprkos činjenici da joj novca nije manjkalo ni tokom studiranja, a ni nakon njega, jer uživa mogućnost da koristi porodični fond, 2006. godine Kejt je radila kao prodavac za lanac trgovina Jigsaw, a posle toga je radila kao dizajner kataloga, fotografije i marketinga za porodični posao.

Kejt Midlton
Foto: screenshot
Kejt Midlton

Kejt i Vilijam su svoju romansu započeli tokom studiranja, a za vreme druge godine studija, par je delio stan sa još dvoje prijatelja. U aprilu 2007. godine, princ Willam i Kate su se razišli. Novinari su spekulisali o razlozima prekida, ali svi izvori su ostali nepotvrđeni.

Međutim, nihova ljubav se tu nije završila, a svoju vezu su ozvaničili veridbom u oktobru 2010. godine u Kaniji, za vreme desetodnevnog putovanja u divljinama Leve, gde su slavili prinčevo polaganje RAF kursa. Princ je Kate poklonio prsten koji je pripadao njegovoj majci, Diani , princezi od Velsa. Par se venčao 29. aprila 2011. godine u Vestminister opatiji, a raskošnu ceremoniju su pratili milioni ljudi.

Pročitajte još

Zbog smrti Dijane, princeze od Velsa, u Parizu, dok su je jurili paparaci 1997. godine, vojvoda Vilijam je izgradio stav prema medijima, od kojih su zahtevali da poštuju njihovu privatnost.

Međutim, usledio je veliki skandal. U septembru 2012. godine, francuski editorijal „Closer“ je objavio fotografije vojvotkinje koja se sunčala u toplesu, za vreme odmora u Čateu. Vojvoda i vojvotkinja su podneli krivičnu prijavu protiv magazina, koji je kažnjen novčanom kaznom u vrednosti od 100 hiljada evra, a editor Laurence Pieau (Lorens Pju) i vlasnik Ernesto Mauri (Ernesto Mauri) sa 45 hiljada evra, svaki.

U decembru 2012. godine, dva australijska voditelja radio emisije, Majkl Kristia i Mel Greig, nazvali su Sister Agnes bolnicu, gde je vojvotkinja bila pacijent zbog jutarnjih mučnina, predstavivši se kao kraljica i princ Velsa. Razgovarali su sa sestrom na njenom odeljenju, te su je ispitivali o zdravstvenom stanju Kejt. Nakon odjeka javnosti, Jacinitha Saldanha, sestra iz bolnice, je počinila samoubistvo, a strani mediji su danima brujali o tragediji. Voditelji emisije su se izvinili zbog svog ponašanja.