Gradovi

Obnovljena skupštinska sala u Doboju, opozicija u "magarećoj klupi"

Obnovljena skupštinska sala u Doboju, opozicija u "magarećoj klupi"
Foto: N.N. | Obnovljena skupštinska sala u Doboju, opozicija u "magarećoj klupi"

DOBOJ - Četiri opoziciona odbornika, troje socijalista i jedan iz PDP-a sjede u "magarećoj klupi", odnosno na zadnjim mjestima u tek rekonstruisanoj skupštinskoj Sali, u kojoj će lokalni parlamentarci i dalje glasati uz pomoć plavih, crvenih i bijelih kartica, a ne digitalno, pritiskom na taster.

"Vjerovatno time žele da pošalju neku poruku, ali ja zaista s tim nemam nekih problema", kaže uz osmijeh Vedran Gligorić, odbornik SP-a, koji se na posljednjem skupštinskom zasjedanju našalio te zatražio da se odbornicima iz posljednje klupe dozvoli da govore koji minut duže nego što je to predviđeno Poslovnikom jer im treba više vremena da dođu s kraja sale do govornice nego njihovim kolegama iz prvih redova.

To što sjedi na stolici koja se nalazi u posljednjem, sedmom redu nije predstavljalo problem PDP-ovom Slobodanu Vasiljeviću da diskutuje o većini tačaka dnevnog reda i da replicira kada god je imao priliku za to.

"Ne, vjerujte... Za dobrog učenika nije bitno gdje sjedi, bitno je da on kvalitetno radi, da se kvalitetno priprema i da doprinosi onom što je dobro za građane Doboja", poručio je Vasiljević.

Najbliži skupštinskom rukovodstvu su SNSD-ovi odbornici Predrag Lazić, Zoran Blagojević, Alen Starčević i Slobodan Nešković, koji žargonski rečeno imaju četiri ekskluzivna mjesta u prvom redu.

Amiru Hurtiću, odborniku SDA, koji sa stranačkim kolegom Sevlidom Hurtićem, te SDP-ovim Izaimom Hadžikadunićem i Esminom Mahmutovićem gleda u leđa većini svojih kolega sasvim je svejedno gdje sjedi.

"Kako su poredani odbornici to je stvar Skupštine i ja sam zadovoljan, nema veze gdje sjedim, naprijed ili nazad. Ne predstavlja mi nikakav problem da sjedim u predzadnjoj klupi", iskren je Hurtić.

Novi raspored sjedenja svojim kolegama je odredila predsjednica parlamenta iz praktičnih razloga.

"Ne želimo dodatne troškove stvarati ovdje, a kako ne bismo morali zapošljavati dodatne ljude da prebrojavaju glasove, ja sam prosto napravila raspored sjedenja koji je meni jednostavniji, pregledniji za rad i praćenje načina glasanja", pojasnila je Sanja Vulić, predsjednica Skupštine grada.

Skupštinska sala, iako rekonstruisana, nije modernizovana, pa su kartice za glasanje i dalje u upotrebi.

"Nismo htjeli u potpunosti da idemo u digitalizaciju, modernizaciju u tom smislu, zato što planiramo da gradimo administrativni centar, gdje će biti namjenska skupštinska sala, a za ovu rekonstrukciju, tokom koje je sala klimatizovana, ugrađena nova rasvjeta i sve ono što je već tamo od građevinskih radova urađeno, uloženo je nešto manje od 110.000 KM", izjavio je gradonačelnik Boris Jerinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije