PREDMETI SLAVNOG PEVAČA PONOVO NA AUKCIJI: Čarape Majkla Džeksona prodaju se za 97.500 dolara
Foto: Profimedia

vrh

PREDMETI SLAVNOG PEVAČA PONOVO NA AUKCIJI: Čarape Majkla Džeksona prodaju se za 97.500 dolara

Pop kultura -

Papreno Prošle godine prodata je jakna kralja popa za skoro 300.000 dolara, a
sada i čuveni „munvok“ komad, koji je nosio pre 36 godina, traži novog vlasnika

Majkl Džekson je napustivši ovaj svet otišao u legendu i zato se njegove stvari i dalje prodaju za velike svote novca na aukcijama.

foto: Profimedia

Njegove kristalne čarape, koje je nosio pre 36 godina, kad je prvi put izveo čuveni plesni pokret munvok, naći će se uskoro pred kolekcionarima. Početna cena je neverovatnih 97.500 dolara. U ovom neobičnom odevnom predmetu kralj popa se prvi put pojavio 1983, a sada će samo jedan Džeksonov obožavalac moći da ih dobije, doduše po basnoslovnoj ceni. Prošle godine prodata je i pevačeva jakna koju je nosio na prvoj samostalnoj koncertnoj turneji „Bed“. Novi vlasnik nije žalio para, pa ju je kupio na aukciji po ceni tri puta višoj od početne - za 298.000 dolara.

Veliko interesovanje fanova bilo je i za odevne predmete Merilin Monro. Haljina najveće ikone Holivuda našla se takođe na aukciji, s početnom cenom od 100.000 dolara. Reč je o vunenoj haljini koju je glumica nosila1954. godine kad je na pres-konferenciji saopštila da se rastaje od legende bejzbola Džoa Dimađa posle manje od godinu dana braka. Još jedna njena legendarna haljina, ona u kojoj je Monro otpevala Džonu Kenediju pesmu za njegov 45. rođendan, prodata je za neverovatnih 4,8 miliona dolara.

foto: Profimedia

I za fotografije slavnih mogu da se uzmu velike svote novca na aukcijama, pa su za neverovatnih 290.000 evra prodate slike Bitlsa s nastupa u vašingtonskom „Koloseumu“ i Građanskom centru u Baltimoru. Autor fotografija je Majk Mičel, koji je u to vreme imao 18 godina, a uslikao je Bitlse 1964.

(Kurir.rs / Nevena Mijušković / Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track