KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Srbija sustigla Drenovčane

U Prvoj gradskoj gradskoj ligi Kragujevca, danas su odigrane utakmice pretposlednjeg, 12. kola jesenje polusezone, koje je donelo dva derbija ekipa iz vrha tabele. Srbija je u Ilićevu savladala Pobedu iz Beloševca sa 2:0, a Grbičani su u Drenovcu podelili bodove sa prvoplasiranim Borcem, igrajući 1:1.

Ekipa Srbije iskoristila je prednost domaćeg terena i u derbiju pobedila Beloševčane

Mrtva trka za lidera jesenjeg dela prvenstva se nastavlja. Od šest konkurenata, koliko je bilo zainteresovano za prvo mesto, kolo pre završetka ove polusezone spisak se sveo samo na Borca iz Drenovca i Srbiju iz Ilićeva, koji trenutno imaju isti broj bodova – 31.

Ekipa Srbije je četvrtom vezanom pobedom, ali zahvaljujući Slobodi iz Grbica koja je zaustavila pobedničku seriju Drenovčana, uspela da eliminiše bodovnu prednost Borca, pa će poslednje kolo jesenje polusezone odlučiti ko će prezimiti na prvom mestu. Obe ekipe su uknjižile po deset pobeda i po jedan poraz i remi, ali Borac ima nešto bolju gol-razliku i zato je i dalje na vodećoj poziciji u pratnji Srbije.

U poslednjem, 13. kolu jesenjeg dela prvenstva, obe prvoplasirane ekipe igraju u gostima. Na prvi pogled Drenovčani imaju lakši posao u Pajazitovu sa ekipom Mladosti, koja je do sada osvojila samo sedam bodova i nalazi se u grupi ekipa koje se bore za očuvanje prvoligaškog statusa. Borac ima stabilnu ekipu i teško je verovati da će propustiti priliku da u odlučujućoj utakmici izgubi jesenju lidersku titulu, što praktično znači da mora pobediti.

Igrači Borca u narednom kolu moraće da pobede u Pajazitovu, kako bi osigurali titulu
jesenjeg prvaka

Srbija iz Ilićeva odlazi na Bubanj na megdan Zastavi, koja igra sa dosta oscilacija. Ekipa trenera Danijela Spasića ima u svojim redovima igrače koji duži niz godina igraju zajedno. Predvodi je jedan od najiskusnijih igrača u Prvoj gradskoj ligi, kapiten Ivica Vukosavljević, koji je danas bio strelac prvog pogotka na utakmici sa Pobedom iz Beloševca.

Oba pogotka Srbije u derbiju sa Pobedom postignuta su posle šuteva iz prekida. U 27. minutu Živković je šutirao, golman gostiju je odbio loptu, koja je došla na glavu Vukosavljevića i od prečke završila u mreži.

Deset minuta kasnije, golman Beloševčana je i drugi put matiran. Bio je to efektan pogodak Jekića, koji je sa 20 metara pogodio donji desni ugao i povećao prednost na 2:0.

U drugom poluvremenu, Beloševčani su pokušali da eliminišu prednost domaćina, ali su uspeli samo jednom da uzdrmaju prečku. Od 55. minuta Pobeda je ostala sa igračem manje na terenu zbog isključenja Pavlovića, koji je udario protivničkog igrača bez lopte.

To je olakšalo posao domaćinu, koji je igrao sigurno u odbrani i iz kontranapada pokušavao da uveća prednost, kako bi utakmicu mirnije priveo kraju. Tako je Živkovićev šut posle odbijene lopte od strane golmana zaustavila prečka, pa je ostao aktivan rezultat iz prvog poluvremena.

SRBIJA – POBEDA 2:0 (2:2)

Igralište: U naselju Ilićevo.
Gledalaca: 150.
Sudija: Igor Stojanović.
Pomoćnici: Filip Petronijević, Aleksandar Tomić.
Strelci: Vukosavljević u 27. i Jekić u 37. minutu.
Žuti kartoni: Marković (Srbija), Milanović, Ivanović (Pobeda).
Crveni karton: Pavlović u 55. minutu (Pobeda).

SRBIJA: Rajović, Stefanović, Kuč, Jokić, Jotović, Vukosavljević (od 65. Vujičić), Srdić (od 55. Matović) , Marković, Furtula, Živković (od 81. Stanojević), Aksentijević.

POBEDA: Marašević, Vukojičić, Miletić, Ivanović, Stojadinović (od 73. Todorović), Vasojević, Savić, Šorić, Maksimović (od 71. Mošić), Stefanović, Pavlović.

U ostalim susretima 12. kola postignuti su sledeći rezultati: Sloga (D) – Bagremar 2:0, Kutlovo – Zastava 0:0, Maršić – Šumadija 1934 5:1, Šumadinac KG – Jedinstvo 4:2, Kolonija – Mladost 5:1, Borac – Sloboda 1:1.

U vođstvu su Borac i Srbija sa po 31 bodom, Sloboda je treća sa 25, a Maršić i Pobeda dele četvrto mesto sa po 24 boda.

U Drugoj gradskoj ligi odigrano je poslednje, 11. kolo jesenjeg dela prvenstva. Sloga iz Lužnica je pobedom od 4:2 nad Žeželjom zadržala prvo mesto sa 24 boda, a bod manje ima drugoplasirana Slavija, koja je pobedila Ćavu sa 4:0. Bratstvo iz Erdeča pobedilo je Vinograde DB sa 3:0, a pobede u gostima zabeležili su Košutnjak nad Jadranom (4:0), kao i Divostin u Dobrači (1:0). Slobodan u ovom kolu bio je 21. oktobar.

U Trećoj gradskoj ligi Partizan iz Cerovca je pobedio Hajduka u Jovanovcu sa 2:1, a Bukorovac ekipu Kremenca iz Rogojevca sa 6:1. I pored toga što je bio slobodan u 11. kolu, Seljak iz Cvetojevca je ostao na prvom mestu sa 22 boda, tri više u odnosu na Cerovčane.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!