BRAVO, SVETSKI ŠAMPIONI! Sedam medalja za Srbiju u girevoj sportu!
Foto: Privatna arhiva

SJAJNO!

BRAVO, SVETSKI ŠAMPIONI! Sedam medalja za Srbiju u girevoj sportu!

Ostali sportovi -

Na upravo završenom Svetskom prvenstvu u girevoj sportu ’’World Championship Kettlbell lifting’’ u Novom Sadu, naš reprezentativac Nemanja Najvirt postao je svetski šampion u disciplini Long Cycle, kada je za 10 minuta uspeo da ’’izbaci’’ zvono teško 28 kilograma čak 62 puta jednom rukom, dok je pre tri dana osvojio srebrnu medalju u disciplini long cycle 2x24 kg.

Pored Najvirta zlato su za Srbiju osvojila i dva pripadnika žandarmerije Zoran Ikić i Željko Jankanj, dok je zlato i srebro u ženskoj konkurenciji osvojila Branislava Krcunović.

Reprezentativci Srbije Vukašin Blažić, Željko Jankanj, Nemanja Najvirt i Jordan Rajković osvojili su u ekipnom plasmanu i bronzanu medalju u štafeti u disciplini long cycle 2x24 kg i našli se iza reprezentativaca Rusije i SAD-a.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo u girevoj (Kettlebell) sportu 2019. u Novom Sadu održano je od 6. do 10. novembra, i prvo je te vrste koje je organizovano u Srbiji. Na ovogodišnjem prvenstvu učestvovalo je preko 30 reprezentacija zemalja iz celog sveta sa više od 500 takmičara a Srbiju je predstavljalo 11 reprezentativaca.

Kurir sport / Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track