KRAJ: Zvezdi samo bod u Ivanjici protiv borbenog Javora (VIDEO)

Novosti online

10. 11. 2019. u 14:00

Crveno-beli posle poraza od Totenhema odigrali nerešeno u Superligi protiv Javora

КРАЈ: Звезди само бод у Ивањици против борбеног Јавора (ВИДЕО)

Mirko Ivanić foto: M. Vukadinović

Samo bod za Crvenu zvezdu u Ivanjici. U otvorenom meču prepunom šansi na obe strane na kraju je došlo do podele bodova - 1:1 (1:0).


Domaći tim je poveo preko Petkovića u 25. minutu, a u prvom delu su i jedni i drugi mogli da postignu bar još neki gol. U nastavku je Milojević sve karte bacio na napad.


Bilo je prilika, da bi Jevtović u 86. minutu pogodio za 1:1. Ben je u nadoknadi mogao da donese sva tri boda crveno-belima, ali je maestralni Lazović intervenisao.


Sada sledi reprezentativna pauza, posle čega puleni Vladana Milojevića gostuju Radničkom u Nišu.


SASTAVI TIMOVA

JAVOR: Lazović - Parišić, Kolaković, Amanović, Jevremović - Dolmagić, Kuveljić - Maričić, Piščević, Petković - Mrkaić.

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Milunović, Babić, Rodić - Vulić, Kanjas - Ben, Ivanić, Simić - Boaći.


UTAKMICA JE POČELA

Utakmica u Ivanjici je počela.

SUDIJA IGRAO RUKOM

Interesantna scena u petom minutu. Boaći je želeo da prebaci loptu efektno do saigrača, ali je lopta sudiju Petra Pipera pogodila u ruku. Prema novim pravilima igre, došlo je do kratkog prekida, a lopta je vraćena u posed crveno-belih.

JAVOR TRAŽIO PENAL

Imali su i jedni i drugi po jednu dobru šansu u prvih 10 minuta. Prvo je uz dosta sreće odbrana Zvezde uspela da otkloni opasnost u kaznenom prostoru, a onda je Vulić imao dobru šansu iz slobodnog udarca, okliznuo se prilikom tog pokušaja i poslao loptu pored gola.

Onda se dogodila jedna sporna situacija. Dolmagić je posle duela sa Rodićem pao u kaznenom prostoru. Javor je tražio penal, a sudija Piper je samo odmahnuo rukom i pokazao igračima da nastave meč.




OPROBAO SE I SIMIĆ

Dobar napad Zvezde, odličan prijem Veljka Simića, njegov šut je zaustavio golman Lazović.

NEVEROVATNA ŠANSA ZA IVANIĆA

Mogla je Zvezda da povede u 17. minutu. Rodić je ostao sam na strani, šutirao, golman Lazović je to odbio, Ivanić je bio na petercu, loptu je sa gol-linije izbio jedan od defanzivaca domaćina i tako spasao čist pogodak.

JAVOR VODI

GOOOL - Javor vodi u Ivanjici od 25. minuta. Odlična akcija, Mrkaić šalje idealan centaršut po zemlji, Rodić kasni, a Petković šalje loptu u mrežu.





NOVI PROMAŠAJ IVANIĆA

Imala je Zvezda priliku da ekspresno poravna rezultat. Posle kornera je šutirao Ivanić, pravo u golmana Lazovića.

ZVEZDA NAPADA

Zvezda konstantno napada posle primljenog gola. Ponovo je u centru pažnje bio Ivanić. Nije se dobro snašao na ivici kaznenog prostora.

DOBAR POKUŠAJ MRKAIĆA - BORJAN SPASILAC

Mogao je Javor da duplria prednost u 37. minutu. Mrkaić je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora. Borjan je uz dosta problema uspeo da interveniše, posle čega se ljutio na saigrače što su dali previše prostora protivničkom igraču.

Jevremović je nedugo zatim pokušao da iznenadi Borjana, bio je blizu da u tome uspe, ali se čuvar mreže crveno-belih snašao na kraju.


JAVOR UMALO DO 2:0

Velika greška Kanjasa na sredini terena, Piščević je ukrao loptu, imao je saigrače u dobrim pozicijama, ali se odlučio za šut, lopta je završila tik pored stative.





NEVEROVATAN PROMAŠAJ BOAĆIJA

Milunović je ispucao loptu, Boaći je dobro primio, štoperi Javora nisu smeli da ga diraju kada je ušao u kazneni prostor, a golman Lazović je odlično istrčao, skratio ugao i odbranio zicer u 44. minutu.





JAVOR VODI NA POLUVREMENU

Sudija je odlučio da ne produžava prvi deo. Javor na pauzi vodi minimalnim rezultatom.

MILOJEVIĆ SVE KARTE BACA NA NAPAD

Počelo je drugo poluvreme. Milojević je odlučio da izvadi neprimetnog Kanjasa i da uvede napadača Tomanea.

ZVEZDA MORA NAPRED, JAVOR ČEKA ŠANSU

Zvezda mora da krene sa sve jačim napadima kako bi došla do izjednačenja. Svesni su toga i u Javoru, pa strpljivo čekaju svoje šanse iz kontri.

DOBAR ŠUT SIMIĆA, JAVOR SE IZVUKAO

Odlična prilika za Simića. Iskoristio je gužvu, šutirao veoma precizno, ali je sa gol linije jedan od defanzivaca Javora izbacio.

JAVOR PRETI

Odlična prilika za Javor u 60. minutu. Odličan šut Piščevića, Borjan je uz dosta napora uspeo da interveniše. Ubrzo posle toga je usledila kontra Zvezde, golman Lazović je pogrešio, odlučio da izbije loptu, pogodio je Tomanea i lopta je završila iza gola.

BOAĆI OSTAO DA LEŽI NA TRAVI

Duga lopta ka Boaćiju u prostor, golman Lazović je prvi stigao do lopte, ali je tu došlo do sudara njih dvojice. Ričmond je ostao da leži nepomično na travi, delovalo je kao da je izgubio svest. Brzo su se okupili igrači oko njega, ali je odmah dao signal da je sve u redu. Borjan je u toj gužvi dobio žuti karton zbog prigovora.





IVANIĆ IZAŠAO, JEVTOVIĆ UAŠO

Mirko Ivanić je napustio igru u 67. minutu, ušao je Milan Jevtović. Pre toga je Ben probao iz slobodnog udarca, lopta je otišla daleko preko gola.

ODLIČNA PRILIKA ZA JAVOR

Imao je Javor odličnu priliku u 70. minutu, Milunović je intervenisao i spasao gol, a posle kornera nije bilo opasnosti za Borjana.

PONIŠTEN GOL ZVEZDE

Tomane je glavom prosledio loptu do Boaćija koji je zatresao mrežu, krenulo je slavlje, ali je linijski sudija signalizirao da je ofsajd. Nisu se u Zvezdi previše bunili.





VULIĆ SE OPROBAO, TOMANE PAO U KAZNENOM

Vulić se oprobao iz slobodnog udarca, lopta je završila preko prečke. Nedugo zatim je Tomane pao u kaznenom prostoru, sudija Piper je odmah pokazao da nema ništa od penala.

JEVTOVIĆ ZA IZJEDNAČENjE

GOOOL - Boaći je ostavio loptu Jevtoviću koji je šutirao snažno i precizno i tako poravnao rezultat u 86. minutu.




ŠANSA ZA SIMIĆA

Raspoloženi Veljko Simić je odlično prošao, spremio se da šutne, ali je linijski sudija podigao zastavicu i signalizirao ofsajd. Ista situacija je bila na drugoj strani. Boaći je potom glavom šutirao posle faula Rodića, pravo u golmana Lazovića.

PANKOV NA TERENU

Milojević je napravio i treću promenu. Umesto Gajića je ušao Pankov u drugom minutu nadoknade. Igraće se pet minuta u drugom delu.

ZVEZDINI POKUŠAJI IZ PREKIDA

Imala je Zvezda dva kornera u kratkom vremenskom razmaku. Prvo je Jevtović šutirao daleko preko gola, da bi potom Milunović na prvoj stativi poslao loptu takođe preko gola.

VELIKI PROMAŠAJ BENA ZA KRAJ

Mogao je Ben u 95. minutu da postane junak i da donese tri boda. Izašao je sam pred Lazovića, ali je golman Javora odličnom intervencijom sprečio pogodak. Usledio je aut, Milunović je napravio faul u napadu i to je bio kraj meča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

40+

10.11.2019. 15:32

Средиће то судија. Биће два пенала за Звезду,без бриге

неимени

10.11.2019. 15:33

Звездина обрана је...немам речи. Како је и већина у везном реду не само погубљена већ и незаинтересована (Кањас) то ће сваки иоле озбиљнији тим да против Звезде ствара шансе као на теаци.

неимени

10.11.2019. 17:21

@неимени - Не разумем однос Звездиних играча према игри. То је њихов посао, то морају да одраде. Не разумем ни однос Звезде преам играчима. Ја би ако би попут Бена глумио мртваца док је фирма у временској стисци добио шут карту веома брзао. Или да сам незаинтересован за обављање свог посла попут Кањаса, колико дуго би ме трпели у фирми? Или да једноставно нисам дорастао задацима који су ми поверени попут Гарсије, Ла Паре, Томанеа...колко дуго би задржао своје радно место?

Marko

10.11.2019. 16:41

Ne pobjedjuje uvek bolji i losi imaju srece....Milojevic nema veze o taktici ,cak nezna ni koji mu je fudbaler u formi ovako neprecizno dodavanje, kao da je tim sa livade a ne profesinalci...

неимени

10.11.2019. 17:13

@Marko - Па који то од њих сем Марина може прецизно додати лопту. Или који то осим Марина и донекле Дегенека зан уштопати лопту без да се одбије од њега ко од дрвета. Или који то од њих сем Марина зна примти брзу лопту у трку?

Milos Delija

10.11.2019. 17:05

Sve bi ja te kvazi fudbalere udario po dzepu I to debelo.Dobije godisnje sto ptosecan Srbin zaradi za 20 godina I tu se za.... kida meni zivce.

CZ

10.11.2019. 19:22

Iz kola u kolo Zvezda igra sve ocajnije,trener amater sad se iz aviona vidi nije sposoban apsolutno nista da promeni u igri, sem da siri demagogiju kako su svi u ovoj ligi jaki i opasni protivnici, svakako za njega i jesu kad mu igraci igraju kao pocetnici.Ovaj tip nece nikad imati standardnu prvu postavu jer je navukao 30 tupana gde se nezna ko je gori, Onaj neznalica Mrkela se okacio o Zvezdu ko kuce na kasapnicu, glodje pare a dovodi igrace koji nisu ni za trecu ligu. Zvezda je puna parazita

Rade šestić

10.11.2019. 21:45

kako odoše oni koji vole zvezdu raspad sistema nema onog motiva a ivanić nula