Vesti

0

ZZS: Ako Tužilaštvo ne reaguje, znači da je Vacić vodja paramilitarne frakcije SNS

Autor: VV

Izvor: Beta

ZZS: Ako Tužilaštvo ne reaguje, znači da je Vacić vodja paramilitarne frakcije SNS

Izvor: Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić

"Tužilaštvo se ne oglašava, velika većina medija koji su pod direktnom kontrolom režima odbija da izveštava o ovom dogadjaju, o kojem se priča i piše i van granica zemlje a to znači da su Vacićevi nalogodavci i zaštitnici - u vrhu države" saopštio je ZZS.

Pravno-ekspertski tim Zajedno za Srbiju od Tužilaštva traži da bez odlaganja policiji naloži hapšenje, odredjivanje pritvora i brzo procesuiranje Miše Vacića, a u suprotnom, smatraće da Vacić u izvršenju svojih krivičnih dela ima podršku samog vrha vlasti, odnosno predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navedeno je u saopštenju.

Oni su naglasili da Nebojša Zelenović neće podnositi krivičnu prijavu jer Tužilaštvo ima zakonsku obavezu da reaguje po službenoj dužnosti.

"Duh devedesetih je definitivno izašao iz boce i zato pozivamo demokratsku javnost i slobodoumne gradjane da mu se odlučno suprotstavimo, jer će u suprotnom nasilje, bezakonje i ubistva postati naša svakodnevica. Ono što su Šešelj i Vučić bili u doba Miloševića danas je Vacić i ukoliko ne bude uhapšen, jasno je da je on vodja paramilitarne frakcije Srpske napredne stranke", istaknuto je u saopštenju.

Lider Srpske desnice Miša Vacić, juče je na osnivanju stranačkog odbora Srpske desnice u Šapcu, gradonačelniku Nebojši Zelenoviću poručio da će ga proterati i da će završiti u zatvoru ili - u Drini.

Tokom svog govora Vacić je pominjao i pojedine medije, nazivajući ih izdajničkim.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR