Kako je ovo "kul", uđeš u učionicu sačeka te profesor koji je igrao za Lacio i Juve!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 10.11.2019.
12:37
Izvor: Sportske.net

Zaista nesvakidašnja priča, ali Vili je sve stigao...

EPA/ORESTIS PANAGIOTOU
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Povezane vesti

Prijatelji ga zovu Vili, za jedan život, a još mu nije četrdeseta, napravio je što neki ne mogu za tri. I nije samo fudbalska karijera Giljerma Stendarda za primer, i dalje je najmlađi igrač Napolija ikada koji je debitovao za seniorski tim, tek je napunio 17 godina.

Dugo je igrao u Seriji B, zatim stigao u Lacio, bio na pozajmici u Juventusu. Hteli su da ga otkupe, ali Lotito je spustio rampu. Kasnije je Vili igrao u Atalanti, svuda je nervirao trenere boreći se za prava igrača. Delio Rosi ga je otpisao u Rimu, u Bergamu se Kolantuono nervirao jer Stendardo zbog fakulteta nije mogao da igra na jednom meču.

Škola mu je, kako kaže uvek bila na prvom mestu, fudbal je samo deo života. Kao igrač je pre šest godina završio prava, ali od tada stekao je titulu magistra, izabran je za profesora na jednom univerzitetu u Rimu. Naravno, studenti znaju ko je Stendardo, baš je kul imati profesora koji je igrao za Juventus i Lacio, ali on kaže da je to iza njega.

"Naravno, rado pričam i prenosim ono što sam doživeo, fudbal mi je ostavio lepe uspomene, ali ovo je moj novi život", kaže Vili.

On je prihvatio zbog svog starog profesora da predaje na Univerzitetu, čak i igra u jednoj od nižih rimskih liga za tim sastavljen od pravnika, ali krajnji cilj je da bude advokata.

"To dugujem sebi, ali i fudbalu. Znam šta se dešava u svlačionicama, znam kako je teško snaći se u životu posle fudbala, posvetiću ovu pravničku karijeru tome da zaštitim fudbalere, da okrenem čitavu stvar u njihovu korist", kaže Stendardo.

I posle svega, malo ko veruje da mu to neće poći za rukom. Jer, kako kažu prijatelji, Vili je uvek stizao sve i svuda, nema razloga da ne nastavi tako...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke