Biznis Vesti
PRENOS UŽIVO DOK RADITE U FOTOŠOPU "Adob" predstavio novu funkciju

PRENOS UŽIVO DOK RADITE U FOTOŠOPU "Adob" predstavio novu funkciju

Na godišnjoj MAX 2019 konferenciji, gde je "Adob" predstavljao nove funkcije za svoje "Creative Cloud" aplikacije, najavljena je funkcija koja je očito inspirirana "Jutjubom" (YouTube). 

Uskoro i kompjutere niko neće koristiti Foto: Shutterstock / Promo
Uskoro i kompjutere niko neće koristiti

Konkretno se radi o uključivanju opcije livestreaminga (prenos uživo) u "Adobijeve" aplikacije, što znači da ćete svoj rad u Fotošopu ili Premijeru uskoro moći uživo da prenosite drugima kako biste ih naučili kako da rade u tim programima.

Fotošop
Foto: Adobe Creative Cloud / youtube
Fotošop

Ta funkcija će raditi vrlo jednostavno pa će biti dovoljno da pritisnete dugme za pokretanje radiodifuzije, nakon čega ćete dobiti vezu (link) koju ćete moći da pošaljete nekome sa kim želite da delite svoj rad u aplikaciji.

To otvara mnoge mogućnosti, pre svega za potrebe edukacije, ali i za uključivanje klijenata u proces rada, jer će oni moći uživo da prate šta dizajner radi i da mu daju svoje sugestije o eventualnim korekcijama kako bi dobili ono što žele na najbolji mogući način.

Pročitajte još

"Adob" trenutno provodi beta testiranje nove live streaming funkcije s odabranim korisnicima. "Adob" takođe lansira i mobilnu verziju Ilustratora koja će se pojaviti 2020. godine pa se može očekivati da će i ona dobiti novu livestreaming opciju.