Utorak, 12.07.2005.

16:34

Pretučeni sveštenici

Monah Kliment i još nekoliko sveštenika Ohridske arhiepiskopije pretučeni su rano jutros u skopskom naselju Dračevo.

Izvor: Beta

Default images

Kako su izjavili očevici agenciji Beta, stotinak mladića iz tog naselja pretukli su sveštenike i demolirali stan koji su oni pretvorili u molitveni dom Ohridske arhiepiskopije koju predvodi vladika Jovan, koga je Srpska pravoslavna crkva imenovala za egzarha patrijarha srpskog u Makedoniji. U policiji je saopšteno da je slučaj prijavljen i da se radi na identifikovanju napadača.

Kuća, kojapripada monahu Janku Ninovu, i ranije je bila na meti suseda. Nedavno je na njoj ispisan grafit MPC, a susedi su tražili da država zabrani okupljanje u kući. Ninov je tada rekao da je kuća privatno vlasništvo i da će u njoj raditi šta žele.

Podsetimo, SPC i Makedonska pravoslavna crkva vode višedecenijski spor oko
statusa Makedonske crkve. Patrijarh srpski Pavle ranije je pozvao pravoslavno sveštenstvo u Makedoniji da stupi u kanonsko i liturgijsko jedinstvo sa SPC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

12 h

Podeli: