Utakmica sezone u Užicu: Kutlešićevih 40 poena, stotke Slobode i Napretka, produžetak i slavlje publike kraj Đetinje

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.11.19. | 21:32

Napredak iz Aleksinca se četiri puta vratio iz ambisa, ali nije imao snage za potpuni preokret

Posle večerašnje utakmice u „Velikom parku“, svim prisutnim gledaocima će verovatno biti potrebna bar čaša vode. Jer susret  koji su nam priredili Sloboda i Napredak iz Aleksinca, spada možda u red najuzbudljivijih koje smo videli u poslednjih par sezona u Košarkaškoj ligi Srbije. Vodili su Užičani čak četiri puta sa gotovo 10 poena razlike, Napredak je svakog puta uzvraćao, ali se kući ipak vraća poražen. Konstatacija je ipak da su večeras oba tima zaslužila po dva boda - 103:101.

Za početak, treba pohvaliti ofanzivnu i neverovatnu partiju oba tima na šuterskom planu. I onda podvući partiju Dušana Kutlešića, koji je odigrao partiju karijere, bez ikakvog preterivanja. Košarkaš Slobode meč je završio sa neverovatnih 40 poena i indeks korisnosti 46, a fantastičan je bio i mladi Dimitrije Nikolić koji je na ovom susretu upisao 24 poena, ali ujedno došao do osam skokova i četiri asistencije za indeks 38.

Izabrane vesti

Napredak nije imao istaknutog pojedinca, pošto je odigrao sjajan timski meč. Ako nekoga treba istaći, to su onda kapiten Nikola Raičević koji je došao do 23 poena, te Slaviša Bogavac koji je na ovom susretu došao do dabl-dabl učinka (18 poena, 15 skokova, indeks 32).

Koliko su dobro obe ekipe odigrale danas, zapravo dovoljno govori i pogled na ukupan indeks korisnosti. I dok je Sloboda po ovom parametru došla do čak 119 poena, Napredak je ostao na „samo“ 108, što je u svakom slučaju fantastičan podatak.

A što se same utakmice tiče, ona je krenula furioznom serijom Slobode. Tada se činilo da će Užičani veoma lako uspeti da izađu na kraj sa jednim od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka Košarkaške lige Srbije. Ali, Napredak je uzvratio. Istopio je razliku Rosonera koja je u jednom trenutku iznosila čak 12 poena razlike i prišao na koš zaostatka. Međutim, tada je usledila nova dobra sekvenca Era...

Otprilike negde na prelomu između prvog i drugog kvartala, ponovo su odlično zaigrali Dušan Kutlešić i Dimitrije Nikolić i poveli su Slobodu na 13 poena razlike. Međutim, pravo je pitanje šta se desilo sa ekipom iz Užica nakon toga, pošto su Aleksinčani već do poluvremena u potpunosti istopili prednost i u drugo poluvreme ušli sa samo jednim poenom zaostatka - 53:52.

Nakon nešto kraće rezultatske klackalice početkom treće deonice, pogađate, ponovo je u seriju ušla ekipa Slobode. Malo po malo, Užičani su došli do devet poena prednosti, činilo se da će konačno u potpunosti slomiti rivala vođeni glasnom publikom, ali se to ni ovoga puta nije desilo. Naprotiv, Napredak je ponovo prišao na dva poena zaostatka, a onda se Sloboda ponovo odlepila na osam, koliko je bilo pred poslednjih deset minuta košarke - 79:71.

Užičani su ovu prednost sasvim uspešno održavali na početku poslednje četvrtine. U jednom trenutku otišli su i na velikih 13 poena prednosti nakon koša Tadije Tadića, ali je od tada usledio novi brodolom ili bolje reći odlična sekvenca košarkaša Napretka. Sloboda je u poslednjih šest minuta četvrtog kvartala postigla svega pet poena, Aleksinčani su to prigrabili uz obe ruke i trojkom Nikole Raičevića na 30 sekundi pred kraj odveli meč u produžetak. Imali su Dušan Kutlešić na jednoj, te Slaviša Bogavac na drugoj strani priliku da reše utakmicu u regularnom delu, ali su bili neprecizni.

Kulminacija svih dešavanja odigrala se u dodatnih pet minuta košarke. Duga četiri minuta trajao je potpuni rezultatski egal u Užicu, sve dok na teren nisu ušli Petar Marić i Stefan Simić, koji su zamenili svoje saigrače koji su meč završili nešto ranije zbog pet ličnih grešaka. Uz svoja dva koša, odlepili su Slobodu na četiri poena prendosti, koje su Užičani uspeli da zadrže do kraja. Mora se dodati da su veoma važna bila i dva slobodna bacanja Tevina Fostera na sedam sekundi pred kraj, jer su ona faktički i stavila tačku na ovu neverovatnu utakmicu.

 

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 6. KOLO

Petak
Zlatibor - Mladost Zemun 121:105
/Pavlović 28 - Bibins 28/

Metalac Valjevo - Kolubara 94:80
/Stepanović 22 - Simić 24/

Subota
Sloboda Užice - Napredak Aleksinac 103:101 (nakon produžetka)
/Kutlešić 40 - Raičević 23/

Tamiš - Novi Pazar 79:78
/Pavićević 15 - Todorović 17/

Dinamik - Vršac 91:80
/Pašaklić 22 - Biler 27/

Nedelja
12.00: Vojvodina - OKK Beograd
18.00: Borac - Dunav

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara