Recept za smisleni život 1

Roman Studen kamen Jelene Dramićanin, pobednik konkursa kreativnog pisanja Tvoja reč, koji organizuje servis Bookmate, nakon svog e-izdanja, nedavno je dobio i ukoričeno sa potpisom IK Evro Book.

Na neprofitni konkurs Tvoja reč pristiglo je, inače, više od četiri stotine rukopisa, a čak 15 mladih, dosad neobjavljivanih autora, dobilo je šansu da svoja dela predstavi javnosti. Ostalih 14 rukopisa objavljeno je u elektronskoj formi na servisu Bookmate.

“Mladost je prihvatala pomirenja i kompromise živeći u iluziji da će biti večna i da ima vremena da se složi. Čovek se jednog jutra probudi, shvati da je vreme isteklo ili samo što nije, a staza na kojoj se našao sporedna je, slepa ili vodi na pogrešnu stranu. A njegova, gde je? Čini mu se da zna, da se seća gde je trebalo skrenuti a gde produžiti.

I šta biva kada se osvesti? Ključno je pitanje: Šta raditi posle tog drugog rođenja? Plakati, ridati kao na prvom dok se oči sasvim ne iscede”, zabeleženo je u saopštenju izdavača. Kroz karaktere glavnih junaka koji se okupljaju da bi krenuli u planinu, u lov, autorka nudi različite odgovore na večno pitanje: Kako smisleno provesti život, kako ga ne protraćiti?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari