Najnovije vesti
Sudbine
petruci umro glumac oprastaju se prijatelji i poznati

"PETRUĆI NIJE SKIDAO OSMEH SA LICA, GUBITAK JE VELIKI..." Prijatelji se potresnim porukama opraštaju od glumca

Komičar, glumac i imitator Branislav Petrušević Petrući preminuo je u danas u svom domu . Ova vest pogodila je mnoge one koji su godinama pratili rad i delo ovog večito nasmejanog glumca, a njegovi prijatelji i javne ličnosti izrazili su tugu zbog gubitka.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Marko Petrušević - Na gajbi kod Foto: Zoran Lončarević / RAS Srbija
Marko Petrušević - Na gajbi kod
Slobodan Bićanin Bićko
Foto: youtube
Slobodan Bićanin Bićko

Glumac Slobodan Bićanin Bićko, blizak prijatelj i saradnik iz čuvenog Indeksovog pozorišta, se prisetio kako je pre 40 godina došao Indeksovo radio pozorište.

- Zatečen sam. Žao mi je, mi smo bili deo jedne zajedničke priče skoro 40 godina od 1979. kad sam ja došao u Indeksovo radio pozorište on je bio tamo. U poslednje vreme se nismo čuli i viđali, ali je svakako teško saznanje da je otišao neko sa kim si proveo veći deo života – rekao je Bićko, za “Novosti".

Pročitajte još

Voditeljka Dušica Jakovljević je istakla da joj je bila čast što je u emisijama imala priliku da ugosti Petrućija u svojim emisijama.

Dušica Jakovljević
Foto: youtube
Dušica Jakovljević

- Zaista me je rastužila ta vest. Zahvaljujući TV Pink imala sam priliku da ga upoznam i ugostim u svojim emisijama . Indeksovo radio pozorište čiji deo je bio Petrući je na mene imalo veliki uticaj i taj neki dobar humor primenjujem i u svom radu. Sa Markom Petruševićem sam se susretala u "Pinkovim zvezdama", pogodilo me je kada sam čula šta se dogodilo, veliki je gubitak, ovim putem izražavam saučešće porodici Petrušević - rekla je Dušica za "Blic".

Petrući je bio poznat kao veliki ljubitelj tenisa i rekreativno ga je igrao više od 30 godina. Učestvovao je na mnogobrojnim dobrotvornim turnirima. Uvek je gubio od Ejdusa, a voleo je da igra protiv Dragana Gagija Jovanovića.

Dragan Jovanovic_161113_Ras foto Goran Srdanov  014
Foto: G. Srdanov / RAS Srbija
Dragan Jovanovic_161113_Ras foto Goran Srdanov 014

- Užasna vest. Petrući je bio veliki pozitivac. Timski igrač, šarmantan, ali pre svega nikad nije skidao osmeh sa lica. Niste često sretali ljude kao što je bio on. Igrali smo tenis jednom ili dva puta. Pratio sam njegov rad pomno u Indeksovom pozorištu. Bio je sjajan u svemu što je radio - rekao je Jovanović za Kurir.

Pevačica Lepa Brena za "Kurir" je poručila da joj je bilo zadovoljstvo da sarađuje sa preminulim glumcem:

Lepa Brena
Foto: screenshot
Lepa Brena

- Veoma smo pogođeni njegovim ranim odlaskom. Bio je čovek s kojim je bilo zadovoljstvo sarađivati i privatno se družiti.

Pročitajte još

Branislav Petrušević Petrući preminuo je danas u svom stanu u 65-oj godini. Njegova supruga Nada pokušala je da ga reanimira, ali bezuspešno. Njenu ispovest i šta se tačno događalo u domu oko 14 časova, čitajte na linku.