Pejdžova partija sezone, Zadar nije mogao duže od deset minuta protiv Partizana

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.11.19. | 19:40

Crno-bele solidno služio i šut iz reketa

Nema zime za crno-bele. To je bar jasno nakon odlične partije izabranika Andree Trinkijerija u Zadru, gde je Partizan protiv istoimenog tima uspeo da upiše veoma važnu i vrednu pobedu pred večiti derbi koji je na programu naredne nedelje u Beogradu. Ekipa sa hrvatskog primorja večeras je uspela da parira gostima samo desetak minuta - 57:72.

Izabrane vesti

Definitivno je Parni valjak pozitivno odreagovao na poraz od Venecije u Evrokupu pre samo nekoliko dana. Večeras je viđena daleko veća čvrstina u odbrani, nije dopušten preveliki broj ofanzivnih skokova rivalu, što je umnogome olakšalo i utabalo put ka novom trijumfu u ABA ligi.

Pobedu Partizana je večeras uveličala i odlična partija Markusa Pejdža, verovatno njegova najbolja ove sezone u dresu crno-belih. U prvom poluvremenu, odlični Amerikanac je za svega devet minuta provedenih na terenu ubacio 11 poena. Iako je u drugom poluvremenu bio nešto slabiji, treba istaći da je važnom trojkom prekinuo nalet Zadra sredinom treće deonice. Na kraju, Pejdž je meč završio sa 14 poena.

Utakmica je krenula baš onako kako je svaki navijač Partizana i želeo. Raznovrsnom igrom u napadu, crno-beli su došli do uvodne prednosti od šest poena. Međutim, nakon toga su naprasno stali, dopustili Zadru da se preko Fundića, Junakovića i Alena vrati u meč, pa čak i povede. No, i ta serija je bila kratkog daha, pa je Parni valjak već do kraja deonice ponovo preuzeo glavnu reč na terenu - 14:18.

Užasno je funkcionisao napad Zadra na početku druge deonice. Hrvatski tim je za četiri minuta postigao svega dva poena, te tako dopustio Partizanu da se poenima Pejdža i Zagorca po prvi put odlepi i na dvocifrenu razliku. Nekoliko minuta rezultatska distanca se nije menjala i uglavnom se kretala oko deset poena, da bi nakon toga crno-beli ponovo upalili motore i do kraja četvrtine zalihu uvećali na 15 poena - 30:45.

Nešto slabije je Partizan ušao u treću četvrtinu. Zapravo, gotovo da smo gledali početak druge deonice, ali u ogledalu. Crno-beli su promašili veliki broj otvorenih šuteva, dali prostora Zadru da se možda rezultatski i aktivno vrati u ovaj meč, ali hrvatska ekipa kao da to nije želela.

Zadar nije uspeo u toj minus fazi Partizana da se spusti čak ni na jednocifrenu razliku. Logično, crno-beli su nakon toga zaigrali nešto bolje, pa su posle Trojke Gordića otišli i na plus 14. Prednost je do kraja kvartala samo nastavila da raste, hrvatska ekipa je išla iz greške u grešku, par puta neshvatljivo šutala već na početku napada kada pozicija nije ni bila izgrađena, pa je Partizan sasvim zasluženo vodio sa tačno 16 poena razlike pred poslednjih deset minuta košarke - 46:62.

Crno-beli kao da su se zasitili u poslednjoj deonici, pa su energetski slabije ušli i u četvrtu četvrtinu. Za prvih pet minuta ovog kvartala, crno-beli su zabeležili veliki broj izgubljenih lopti i postigli su samo četiri poena, što Zadar ponovo nije iskoristio. Agoniju Partizana konačno je prekinuo Ognjen Jaramaz, koji je postigao dve otvorene trojke i tako i definitivno otkolnio svaku dilemu oko pobednika, ako je uopšte i postojala.

Na kraju, vredi dodati da je uz Pejdža, Ognjen Jaramaz jedini bio dvocifren u ekipi Partizana, pošto je utakmicu završio sa 13 postignutih poena. U ekipi Zadra, očekivano se istakao Brajton Alen sa 16 poena, dok je dvocifren bio i Ive Ivanov sa 10 ubačenih poena.


ZADAR - PARTIZAN 57:72 (14:18, 16:27, 13:17, 11:10)

Arena: Dvorana „Krešimir Ćosić“, Zadar
Gledalaca: 5.000
Sudije: Igor Dragojević, Matej Špendl, Krunoslav Peić

ZADAR: Uljarević 3, Alen 16, Ivanov 10, Siriščević, Palokaj 2, Vuković 5, Junaković 9, Fundić 4, Planinić, Keler 4, Gilbert 4
PARTIZAN: Zagorac 5, Pejdž 14, Gordić 8, Parahovski, Jaramaz 13, Miletić 2, Veličković 6, Birčević 6, Janković 5, Tomas 4, Pejners 5, Mozli 4


ABA LIGA - 6. KOLO 

Petak
FMP - Mornar 92:83
/Pot 17 - Bjelica 16/

Subota
Zadar - Partizan 57:72
/Alen 16 - Pejdž 14/
20.00:  (1,17) Budućnost  (20,00)  Cibona (5,50) 

Nedelja

20.00:  (1,85) Primorska  (14,00)  Cedevita Olimpija (2,10) 

Ponedeljak

18.00:  (1,60) Krka (14,50) Mega (2,55)
21.00:  (1,10) Crvena zvezda  (23,00)  Igokea (7,50) 

* Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press, ABA liga (Zadar / Zvonko Kučelin)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara