NBA VEČERAS: Maveriksi ne gube uz Dončića, Tejtum ide u plus

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.11.19. | 16:25

Preko granice bi mogli da ode i Karter, kao i Glidžos-Aleksander

Noćas je u NBA ligi na rasporedu pet utakmica. Ona prva, a ujedno i najuzbudljivija, između San Antonija i Bostona, igra se u nama prihvatljivom terminu od 23 sata pa će NBA fanatici doći na svoje i bez besane noći. Za one koji će ipak izabrati košarku umesto spavanja, na rasporedu su još četiri utakmice, a mi vam donosimo i četiri predloga za klađenje.

MEMFIS GRIZLIS – DALAS MAVERIKS (klađenje na meč, tip 2, kvota 1,60)
Nismo očekivali da će Dalas sinoć izgubiti od Njujorka, ali čuda su uvek moguća. Luka Dončić je opet odigrao sjajnu utakmicu, ali ovaj put nije imao podršku od kolega što bi se večeras moralo promeniti. Dalas gostuje kod Memfisa koji je trenutno na 2-6 i daleko je od ambicije da uđe u plej-of. Maveriksi to žele, a itekako mogu i među osam najboljih na Zapadu. Zato ovakve utakmice moraju da dobijaju.

Izabrane vesti

DŽEJSON TEJTUM (broj poena na utakmici (17,5), tip više, kvota 1,85)
Odlazak Kajrija Irvinga iz Bostona itekako je dobro došao Džejsonu Tejtumu. Njegov prosek poena se popeo sa 15,7 na 21,6 po utakmici, a današnju marginu nije prešao samo jednom u sedam ovosezonskih utakmica. Dodatan razlog zbog kojeg bi se isplatilo kladiti na njega je činjenica da Boston igra protiv San Antonija koji bi mogao da ima problema s igračem koji će čuvati Tejtuma. Od Derozana je viši i snažniji, od Oldridža brži i lako bi ga izvlačio van reketa, a od Geja je bolji u svim segmentima. Plus kao kuća.

VENDEL KARTER (broj poena na utakmici (12,5), tip više, kvota 1,85)
Jedna od retkih svetlih tački Čikaga na početku sezone je Vendel Karter. Ovaj mladi centar je ranije, u svojoj ruki sezoni, nagovestio kako bi mogao da bude odličan igrač, a sada je to potvrdio. Ne vidi se to toliko na brojkama, jer mu je prosek na 13,2 poena i 9 skokova, ali igra je dosta bolja nego lani. Jedini njegov problem je što često ulazi u probleme s ličnim greškama, ali to večeras ne bi smeo da bude slučaj, jer Čikago igra protiv Hjustona koji nije poznat po čvrstoj obrani, a pogotovo ne po zaštiti reketa. Istina je da Roketsi imaju Klinta Kapelu, ali Karter može da igra protiv njega,

ŠAJ GILDŽOS-ALEKSANDER (broj poena na utakmici (20,5), tip više, kvota 1,85)
Znali smo da će Šaj biti glavni igrač nove Oklahome, ali lakoća kojom se ovaj igrač druge godine nametnuo kao lider ekipe je zaista fantastična. Šaj je na proseku od 21,6 poena uz 7 skokova, 3,2 asistencije i jedne blokade po utakmici, a sve to čini iako nominalno ne igra na svojoj prirodnoj poziciji plejkmejkera. No, očigledno je Šaj spreman na sve, a kako je jedan od retkih mladih igrača koji odlično igra i u odbrani, jasno je da je Tander prošao najbolje što je mogao kada je već ostao bez Rasela Vestbruka i Pola Džordža. Večeras Oklahoma igra protiv Golden Stejta što znači da tu neće biti previše odbrambenih igara, pa bi se Šaj mogao raspucati. Uostalom, da bi tip 'prošao', ne treba da napravi ništa više od onoga što radi od početka sezone. Današnju granicu je prebacio u šest od osam utakmica.

Piše: Emir FULURIJA
Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara