FB grupa Tate Novosađani prerasla u fondaciju

15:11:00 09.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Fejsbuk grupa „Tate Novosađani“, koja je nastala kao šaljivi odgovor na popularnu grupu „Mame Novosađanke“, prerasla je u fondaciju u kojoj su članovi vrlo ozbiljno shvatili svoje mogućnosti da pomognu onima u nevolji, a pre svega bolesnoj deci.

FB grupa Tate Novosađani prerasla u fondaciju

foto: FB Tate Novosađani

Osnivač grupe „Tate Novosađani“ je Miroslav Đorđević, koji je u šali otvorio „odgovor“ na grupu koju je vodila njegova supruga, a koja je u međuvremenu porasla na više od 18.500 članica. Miroslav za 021 kaže da „Tate“ sada broje oko 5.000 članova i da više nije reč ni o kakvoj šali, što se potvrdilo i tokom humanitarne akcije za Dečiju bolnicu, kad je kupljena vredna oprema za ovu ustanovu na osnovu inicijative nekoliko očeva.

- Sama fondacija je formirana jer smo se na primeru donacije Dečjoj bolnici uverili da je teško papirološki sprovesti uručenje kao fizičko lice. Svi smo se odrekli novčanih sredstava, nula dinara ide za nas. Koristićemo fondaciju za pomoć bolesnoj deci, deci i porodicama lošeg materijalnog statusa, ustanovama kojima bude potrebna pomoć za opremu i sredstva, svratištu za decu. Uvideli smo da je pomoć potrebna i ustanovama i pojedincima - jedan od ćalaca ima sina Kostu kojem se vratila leukemija, a za transplantaciju u inostranstvu je potrebno oko 150.000 evra. Mi smo se pokrenuli i za samo 24 sata već prikupili značajna sredstva, ali ćemo akciju širiti - priča Miroslav za 021.

Tate i mame planiraju humanitarno karaoke veče. U dogovoru sa fondacijom „Vera Ljubav nada“ iz Šajkaša, čiji osnivač Miša Blizanac održava salaš za potrebe boravka dece sa smetnjama u razvoju, planiraju da organizuju terapijska jahanja, likovne radionice, spremanje jela i drugi sadržaj za mališane, a pomoći će u adaptaciji prostora za noćenje roditelja i dece koji su na lečenju u Novom Sadu, kako ne bi morali da troše novac na razne hotele i motele.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?