Vesti

2

Savez za Srbiju traži hapšenje Miše Vacića

Autor: SA

Izvor: Beta

Savez za Srbiju traži hapšenje Miše Vacića


"Zbog eksplicitnih pretnji smrću 'bacanjem u Drinu', koje je uz niz drugih pretnji sinoć u Šapcu izrekao Miša Vacić, tražimo od tužilaštva i policije da hitno reaguju i uhapse ovog eksponenta Aleksandra Vučića kao i da mu odrede pritvor zbog realne opasnosti da ponovi krivično delo", istakao je SzS.

Kako su ocenili, namera aktuelne vlasti je da "iz budžetskih sredstava Srbije, po šešeljevskim manirima realizuje Miša Vacić" i da to treba da bude probudi državne institucije kako bi zaštitili građane.

"Mimo toga stoji samo samoodbrana koja je dokaz da država ne funkcioniše i da su vlast i de jure preuzele SNS falange pod raznim imenima. Veza i bliskost batinaša od pre neki dan ispred RTS-a i fašističke retorike Miše Vacića su toliko jake i vezivno tkivo im je režim Aleksandra Vučića", navodi SzS.

 

SMS osudila pretnje Vacića gradonačelniku Šapca

Stranka moderne Srbije (SMS) večeras je ;osudila govor mržnje i pretnje "režimskog desničara" Miše Vacića, predsednika "Srpske desnice", gradonačelniku Šapca, Nebojši Zelenoviću."Pozivamo i državnu tužiteljku Zagorku Dolovac da sprovede aktivnosti u skladu sa svojim nadležnostima i ispita delovanje organizacije koja poziva na direktno kršenje Ustava naše države, preti građanima i političarima drugačijih političkih uverenja", navela je SMS u saopštenju.

Vacić je u stranačkom govoru u Šapcu poručio Nebojši Zelenoviću da će "kao Austrougari završiti u Drini", da se "pakuje jer će biti proteran u zatvor", i da će se u Šapcu napraviti zatvor da bi "Zelenović u njemu bio izložen i pljuvan svakog dana".

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Goran

Zašto ne tražite hitno hapšenje Boška Obradovića koji gde god se pojavi bije žene? Zašto ne tražite hitno hapšenje, onih poput Dragana Spasića iz Trgovišta, koji prete silovanjem? Dokle vise licemertvo?

eks

Kriminalci pod zaštitom politike - Bastać, Djilas, ... hoće nekoga da hapse, a oni treba da su odavno u zatvoru .