Blokada računa zatvara školu? 1Foto: Stanislav Milojković

Zaposleni u OŠ „Servo Mihalj“ u naselju Mužlja kod Zrenjanina mogli bi sledeće nedelje da potpuno obustave rad, jer ni posle više apela nadležnima da se odblokira račun ove škole nema odgovora iz Ministarstva prosvete.

U Nezavisnom sindikatu prosvetnih radnika Vojvodine za Danas objašnjavaju da je račun ove osmoletke blokiran od 6. avgusta zbog pravosnažne sudske presude o nezakonitom obračunu naklade za godišnji odmor u 2014. godini.

Zaposlenima u ovoj školi se na ime te naknade duguje u proseku po 4.000 do 5.000 dinara, ali je zbog nagomilanih sudskih i drugih troškova iznos koji škola mora da plati narastao na 1,4 miliona dinara.

Velizar Monić, predsednik školskog sindikata ispred NSPRV, kaže za Danas da je škola u velikom problemu, jer zbog blokiranog računa ne može već dva i po meseca da isplati zaposlenima putne troškove, otpremnine, jubilarne nagrade, niti da plati troškove za komunalne usluge. Školi je nedavno zbog neplaćenih računa isključen telefon, a radnici strahuju da je samo pitanje dana kada će ostati i bez struje.

Ni nedavno održani štrajk upozorenja, ni više obraćanja Ministarstvu prosvete da im pomogne da se ovaj problem reši, nisu urodili plodom. Zbog toga će svi zaposleni u ovoj ustanovi u sredu održati zajednički sastanak na kome će doneti odluku da li će stupiti u potpunu obustavu rada i time praktično staviti ključ u bravu ove osmoletke, dok se račun ne odblokira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari