Ex -Yu

Politika: Hag steže obruč oko Hašima Tačija

Politika: Hag steže obruč oko Hašima Tačija
Foto: Tanjug arhiva | Politika: Hag steže obruč oko Hašima Tačija

BEOGRAD - U jeku formiranja nove vlade Kosova sve više se širi lista komandanata terorističke OVK koje je na saslušanje pozvalo Specijalno tužilaštvo u Hagu, i polako se steže obruč oko predsjednika Kosova Hašima Tačija, bivšeg komandanta ozloglašene Dreničke grupe OVK, piše "Politika".

List podsjeća da se već duga lista bivših pripadnika ili osoba povezanih sa OVK koje je pozvao Specijalni sud prije dva dana proširila za još dva imena, tako da su sada na njoj bivši predsjednik parlamenta u Prištini Kadri Veselji i šef prištinske obavještajne službe Špend Mađuni.

"Politika" navodi da se Veselji, kao i ostali iz najužeg kruga komande OVK, dovodi u vezu sa najstrašnijim zločinima iz izvještaja Dika Martija, počinjenim u logorima na sjeveru Albanije, kao i sa Dreničkom grupom, koju je vodio Tači.

S druge strane, Mađuni je, prema navodima prištinskih medija, osumnjičen "samo" za curenje informacija, piše beogradski dnevnik, dodajući da on nije bio član OVK, ali da je podnio ostavku poslije haškog poziva.

Pozivom Kadriju Veseljiju sužen je krug oko Hašima Tačija, bivšeg komandanta Dreničke grupe, zvanog "Zmija", ocjenjuje "Politika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije