KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sušičani očekuju nove bodove (nedelja, 13 h)

U 15. kolu Srpske lige „Zapad“, fudbaleri Sušice, posle poraza u Čačku, dočekuju Šumadiju iz Aranđelovca i pokušaće da u prvom duelu sa komšijama zabeleže sedmu pobedu u ovoj sezoni, kojom bi zadržali mesto u gornjem delu tabele.

Fudbaleri Sušice žele da maksimalno iskoriste prednost domaćeg terena i osvoje bodove za očuvanje mesta u gornjem delu tabele

Do završetka jesenjeg dela takmičenja u Srpskoj ligi „Zapad“ ostalo je da se odigra još tri kola. Sušica je dva puta domaćin i predstoji joj gostovanje u Tutinu. U nedelju za protivnika ima aranđelovačkog srpskoligaša, koji je lošije plasiran od Kragujevčana i zauzima 14. mesto na tabeli sa 13 bodova, sedam manje u odnosu na Sušičane. Ova dva kluba prvi put se sastaju u borbi za srpskoligaške bodove, što predstavlja mali šumadijski derbi kola.

Ekipa Sušice, kao novajlija u ligi, uspešno ostvaruje cilj sa kojim je startovala u Srpskoj ligi „Zapad“. Želja je bila da sačuva srpskoligaški status i obezbedi plasman u gornji deo tabele. Da nije bilo dva kiksa i gubitka bodova u Kragujevcu, Sušica bi bila znatno bolje plasirana u odnosu na 8. mesto, koje trenutno zauzima. Međutim, lošiji rezultati na domaćem terenu nadoknađeni su pobedama u Gornjem Milanovcu i Bogatiću, koje doprinele plasmanu Sušice u gornji deo tabele.

Fudbaleri Šumadije dobro su startovali i u prva četri kola osvojili više bodova nego u preostalih devet, jer su počeli da posustaju. Aranđelovčani su sa gostovanja doneli samo dva boda, zbog čega su došli u situaciju da se bore za opstanak u ligi, jer imaju samo tri boda više od „fenjeraša“ Mačve iz Bogatića, pa im je svaki bod dragocen. Zbog toga se očekuje da će u Kragujevcu pokušati da zabeleže prvu pobedu na gostovanjima ove jeseni, što neće biti ni malo lako, jer za protivnika imaju odličnu ekipu Sušice, koji takođe želi da maksimalno iskoristi prednost domaćeg terena i uz podršku navijača osvoji nove bodove.

Trener Sušičana Miroslav Stakić ima problema oko sastava tima zbog povreda. Napadač Živadinović je van stroja već nekoliko kola, „roviti“ su još neki prvotimci, ali ima dobar izbor igrača, pa će poverenje u nedelju dobiti trenutno najbolje pripremljeni igrači.

Susret Sušica – Šumadija (A) odigraće se u nedelju od 13 časova.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!