Sklonite ćebe da ga vidim: Jecaji očajne majke potresli svedoke niške tragedije

J. ĆOSIN

08. 11. 2019. u 22:02

Sedmogodišnji S. Ž. nastradao u petak ujutru u Nišu posle pada sa 12. sprata solitera, majka Milica I. u šoku zapomagala. Naginjao se kroz prozor da vidi da li mu se mama vraća

Склоните ћебе да га видим: Јецаји очајне мајке потресли сведоке нишке трагедије

Majka dečaka Marija I. (u sredini) Foto J.Ć.

SEDMOGODIŠNjI S. Ž. poginuo je u petak ujutru oko 8.30 posle pada sa 12. sprata solitera na Vizantijskom bulevaru u Nišu, kad se, prema prvim informacijama, najverovatnije nagnuo kroz prozor da pogleda da li se majka, koja je odvela njegovog mlađeg brata u vrtić, vraća kući. Mališan je, kako se sumnja, izgubio ravnotežu i pao na automobil parkiran ispred zgrade i na mestu preminuo.

Kada se vraćala iz vrtića, nesrećna majka Milica I. ugledala je ispred zgrade kola Hitne pomoći i policiju. Prišla je da vidi o čemu se radi, ali je ugledala telo prekriveno ćebetom i dobro poznatu patiku pored.

- Nije valjda moje dete, sklonite ćebe da ga vidim - odmah je zajecala, a kada je policajac otkrio telo vrisnula je kada je ugledala mrtvog sina.

- Išao je popodne u školu, ostavila sam ga da spava, a evo gde sam ga zatekla. Celog leta prozor nam je otvoren, deca mu nikada nisu prišla ni blizu. Šta ga je nateralo da danas proviruje, ne znam - grcala je u suzama nesrećna Milica tresući se kao prut, dok je policija još radila uviđaj.

Nesrećnoj majci brzo se slošilo, pa ju je Hitna pomoć odmah zbrinula. Na mestu tragedije okupile su se brojne komšije, rođaci, prijatelji, svi u neverici šta je zadesilo ovu skromnu porodicu.

Policija na mestu nesreće


- Parkirao sam kola tu pored, kada sam video užas. Dete je padalo sa velike visine, pravo na auto pored. Prepoznao sam mališana, znao sam o kome se radi i jedva sam uspeo da pozovem policiju. Mozak mi je u tom trenutku blokirao od šoka, jedva sam uspeo da objasnim gde se nalazim - ispričao je komšija Jovica P.

On kaže da je dečaka često viđao kako šeta u parkiću sa majkom i bratom. Njegovi roditelji nedavno su se razveli, a majka je sama, brinula o njima dvojici.

- Stvarno je brižna i savesna majka, borila se za njih dvojicu kao lav. Stalno ih je izvodila u šetnju, mnogo im je posvećana. I njen život je težak, majka joj je umrla, otac joj živi u inostranstvu, a oni su ovde podstanari. Brat joj pomaže koliko može, on je prvi jutros došao da uteši sestru - priča nam komšinica Jovanka M.

Još nije poznato kada će nastradali dečak biti sahranjen, jer je tužulac zatražio obdukciju.

U ŠKOLI SVI U NEVERICI

SANELA Tarana, direktorka škole "Sveti Sava" u Nišu, u kojoj je mališan pohađao prvi razred, rekla je u petak da su za užasnu tragediju saznali iz medija i da su svi još u šoku i neverici zbog svega:

- Tragedija i ogromni gubitak. Sa mnom je i učiteljica dečaka, svima nam je jako teško zbog gubitka izuzetno dobrog i mirnog prvaka, molim vas da nas razumete.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (32)

Marko

09.11.2019. 13:36

@Sneza Pantic - Ko može napisati posle svega ovakav odvratan komentar u kome krivi osobu koja je doživela najveći bol u životu? Bolje se pozabavite sobom.

Nana

09.11.2019. 15:17

@Sneza Pantic - Tesko njoj ..i sama sam majka male dece i pomisljam kako jkj je bilo kad ga je videla..da pukne srce..a to sto je ostao kuci sam verovatno mu nije prvi put a i zena je nakratko odvela dete.Dete od 7 god ide samo u skolu..vraca se ..ide do prodavnice..tako jr bar moje..tako da majka sirota kako jr mogla da sluti ovo..Nek joj Bog da snage a neka je ni jedan komentar visr ne sudi..Bozja greota

Jelena

09.11.2019. 17:41

@Sneza Pantic - A sta je trebala da radi?! Da ga budi i vodi do vrtica?! Kako smo svi laki na osudama... Ja jedno dete imam i kada mi treba neko da ga pricuva, nigde nikog,ali nigde. Jadna zena. Ne daj Boze nikom.

драгана

09.11.2019. 18:53

@Sneza Pantic - Iz saučešće ovoj ženi - majci,a i svim roditeljima koji na na sličan i tragičan način izgube decu,pitam se isto : zar nema umišljaja kod ovakvih tragedija?Zar ne.postoji svest da dečija svest nije istovetna svesti 8 sposobnosti odraslog? Ostaviti dete od 7 godina samo i ostaviti otvoren prozor.Neverovatno. To je ono :neće valjda...brzo ću ja...

tom

09.11.2019. 19:30

@Sneza Pantic - Polako i ti, verovatno je gospđa Sneža šokirana događajem napisala šta je napisala, verujem da nije bilo mišljeno onako kako je ispalo.

драгана

09.11.2019. 23:47

@Sneza Pantic - Pa,eto,Jelena,bilo joj žao da ga budi.Sada večno spava.Ubi nas patetika,ali držimo se patetike do smrti.

драгана

09.11.2019. 23:45

@Maja - Kada se rode deca,poštovani Jovice,nije više ništa "naša" stvar.U tome i jeste osnovni problem: individualizam i egoizam nas uništavaju i izjedaju sa svih strana, a mi to ne razumemo,ne osvešćujemo se.Uvek je drugi kriv, krive su institucije, država, vlast.Roditelj nije SVOJ.Muž /žena nisu "SVOJI".Ako razumete.

драгана

09.11.2019. 00:02

Dete je razumno biće, naravno,ali nije sposobno da proceni.Nismo ni mi odrasli. Deca razvedenih roditelja imaju naglašenu potrebu za prisustavom roditelja.Imaju strah da će biti napušteni, ostavljeni,da se mama ili tsta neće vratiti. Svašta se vrzma po glavi deteta.

Srbska Pocerina

09.11.2019. 00:42

Jadničak mali... neka ga Anđeli odnesu na krilima svojim pravo u rajski vrt. A Presveta Bogorodica da pruži majci snage da nastavi dalje kroz život sa drugim detetom. Sigurno joj žao bilo da ga budi, kad je vodila mlađeg u vrtić.

Ljube

09.11.2019. 03:24

Tragedija ,...a jos vece zlo ,toliko razvedenih brakova niko nece da se strpi ,zrtvuje ,bori za potomstvo ,za decu koju izrode .

Maria

10.11.2019. 22:21

@Ljube - A Vi kao da znate sta je ta zena ili neko drugi pretrpeo u svom braku. U braku sam 28 godina, ali podrzavam svakoga ko zeli da se razvede. Nije neciji zivot ni moja ni Vasa stvar i niko nikoga ne treba da podnosi.

Ivi

09.11.2019. 18:04

Tuga beskrajna! Zašto se ovakve stvari dešavaju!? Jadničak mali šta ga je snašlo, a majcu i porodici iskreno saučešće. A reči ne postoje za ovakvu tragediju....

Maki

09.11.2019. 18:53

I ja sam brata izgubila sa sedam godina ,na pocetku skolovanja.I dan danas je tesko .setis se svakog dana uvek na dete ,rodjendan praznici ... Zzao me je majke deteta ,saucesce majci :'( samo da joj Bog daje snage ...jako je bolno i tesko ...:'( :'(

M

09.11.2019. 21:05

Nikad necemo saznati zbog cega je ovo dete resilo da se samoubije. Mozda je tugovalo za ocem, ili na neki nacin htelo da kazni majku. U svakom slucaju nije mu se zivelo. Jadna mala napacena dusa, neka joj je sada pokoj. A svim roditeljima lekcija da decu ne ostavljaju samu.

Zverka

09.11.2019. 22:10

@M - Aj ne sviraj u duduce!!! Kako te nije sramota da ti procenjujes da je dete tugovalo ili je izvrsilo samoubistvo!!! Splet nesrecnih okolnosti traedija.

драгана

09.11.2019. 23:51

@M - Samo splet okolnosti? Decu od spleta okolnosti čuvaju roditelji.Da je u školi pao sa ttrećeg stepenika, razapeli bi učitelja i direktora škole i ministra prosvete.

M

11.11.2019. 00:35

@M - Tacno tako, @драгана. Situacija je beznadezna, jer preko dvesta losih i ljutitih roditelja lupa ovde minuse i tesi se medjusobno, nespremni da se pogledaju u ogledalo i priznaju svoje greske. Uvek im je neko drugi kriv, a kad nema drugih onda su to "okolnosti". Nikako da shvate da nije dovoljno roditi decu, treba tu decu ocuvati i nauciti kako da se kasnije sama sacuvaju.

Mariah

11.11.2019. 13:17

@M - Žao mi je dečaka. Majka se još pohvaljuje time da je celog leta držala otvorenu terasu a ima dvoje male u kući ! Ja sam letos na drugom spratu samo prozor otvarala i to na V jer imam psa koji je mali i radoznao, terasu nisam smela da pomislim da otvorim ! Žalosno je što zbog neodgovornosti roditelja i samo roditelja, dečica stradaju.