Vrati se Časlave, prođe Mitrovdan bez tebe: Očajna porodica nestalog mladića iz Vranova

J. ILIĆ

08. 11. 2019. u 17:33

Porodica mladića iz Vranova kod Smedereva, koji je nestao pre jedanaest dana, očajna što i dalje od njega nema ni traga. Živojinović sa sobom poneo samo tablet, mobilni i punjač. Odvezao se kolima koja je kupio uoči nestanka

Врати се Чаславе, прође Митровдан без тебе: Очајна породица несталог младића из Вранова

Časlav Živojinović Foto: Privatna arhiva

PROŠLO je već jedanaest dana otkako je bez traga nestao Časlav Živojinović (24) iz Vranova kod Smedereva. Policija još nema nikakvih tragova, a tračak nade da je mladić živ porodici je dala informacija da se u noći njegovog nestanka, navodno, na interentu pojavio video-snimak Časlava i njegove devojke, koji je potom uklonjen.

Časlav je nestao 29. oktobra pre podne kada se od kuće odvezao plavim "fordom fokus", kupljenim nekoliko dana ranije. Automobil nije registrovan, a mladić nema vozačku dozvolu. Sva dokumenta je ostavio kod kuće. Poneo je tablet, mobilni telefon i džepni punjač. Prethodno je bivšoj devojci i drugu poslao poruke kojima se oprašta od njih.

Porodica danima čeka vesti, ali osim nekoliko dojava da je viđen, koje nisu odvele nikuda, drugih vesti nema.

Mladićevi prijatelji su ispričali porodici da sumnjaju da je Časlav u danu kada je nestao uveče na "Jutjubu" objavio snimak sa devojkom, koji je, inače, nastao ranije.

- Njegovi drugovi kažu da je ranije pričao da će taj snimak objaviti ako raskine sa devojkom. Snimak je, kako su nam rekli, stajao dva ili tri sata, i imao je 16.000 pregleda, pre nego što je obrisan - tvrdi stric Predrag, koji snimak nije video. - Policija je mogla na osnovu tog snimka da ga pronađe. Kad zovemo, samo kažu - nemamo novih saznanja.

U domu Živojinovića u Vranovu u petak je obeležen Mitrovdan, ali bez Časlava, koji je godinama bio domaćin slave. Ipak, očekuju ga, kao i svakoga dana od nestanka.

- Tu mu je tetka iz inostranstva. I sama bolesna, brine se i o našem bolesnom bratu, Časlavovom ocu. I ona mu poručuje da ga mnogo voli, da se vrati kući, i da će svi njegovi problemi biti rešeni - kaže stric Petar.

Stric je na svom fejsbuk-profilu objavio mladićevu fotografiju uz reči: "Verovatno nismo shvatili ozbiljno tvoj problem, Časlave. Ti imaš lavovsko srce, oprosti nam, vrati se kući."

MOLBA ZA POMOĆ

POLICIJA je raspisala centralnu objavu za nestalim Živojinovićem i obavestila sve policijske uprave na teritoriji Srbije o nestanku mladića. Časlav je rođen 1. januara 1995. godine. Visok je 178 santimetara, težak oko 62 kilograma, ima crnu kosu i plavozelene oči. Porodica moli građane da, ukoliko ga negde vide, jave najbližoj policijskoj upravi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije