Makedonski sud potvrdio optužnicu u slučaju Reket

Krivični sud u Skoplju potvrdio je optužnicu protiv Bojana Jovanovskog Bokija 13, razrešene specijalne tužiteljke Katice Janeve i Zorana Milevskog.

Izvor: B92

Petak, 08.11.2019.

19:19

Makedonski sud potvrdio optužnicu u slučaju Reket
Ilustracija: Depositphotos/ Kuzmafoto

Oni su optuženi u slučaju "Reket."

Odluka da odbaci prigovore troje optuženih i da u potpunosti odobri optužnicu koju je podnelo Tužilaštvo za organizovani krminal Severne Makedonije doneta je na zatvorenoj sednici sudskog saveta za ocenu optužnice i bez prisustva stranaka.

Kako je saopšteno, na to rešenje nije dozovoljeno pravo na žalbu, a nakon što bude formiran krivični predmet i izabran sudija elektronskim putem, biće zakazana javna rasprava.

Optužnica njih troje tereti da su od novembra prošle godine do aprila ove godine izvukli 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, u zamenuza to da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: