Vesti

0

SDS: Istočni krak Koridora 10 do pola završen u vreme bivše vlasti

Autor: VV

Izvor: Beta

SDS: Istočni krak Koridora 10 do pola završen u vreme bivše vlasti

Reagujući na Vučićevu izjavu da je otvaranje za saobraćaj istočnog kraka Koridora 10 uspeh aktuelne vlasti o kom su drugi "mogli samo da sanjanju", iz SDS-a su naveli da je "za vreme bivše vlasti u potpunosti završen autoput do Mađarske i pokrenuti su radovi na ostatku koridora prema Makedoniji i Bugarskoj".

"Njegova vlast je samo tehnički ispunjavala ugovorne obaveze iz vremena bivše vlasti. Jedino što je njegova vlast mogla da uradi je da prekrši te dolaskom na vlast preuzete obaveze, tako da Vučić tragikomično zapravo predstavlja kao istorijski uspeh to što je njegova vlast uspela da ne obustavi izgradnju", naveli su iz SDS.

Ocenjuje se da će "u okolnostima potpune medijske blokade u kojoj nemaju priliku da čuju istinu, građani i sutra gledati lažnu sliku napretka Srbije, bez šanse da čuju istinu da je ovoj vlasti bilo potrebno gotovo sedam godina da bi uopšte pokrenula neke projekte koji nisu ni blizu završetka".

"Građani nemaju priliku da čuju istinu da je zapravo za vreme predsedničkog mandata Borisa Tadića završen prostorni plan Srbije, definisani pravci strateških koridora, završeni projekti i obezbeđene finansije za sve autoputeve i mostove koje Vučić otvara, završen najveći deo eskproprijacije, most preko Dunava kod Beške, most na Adi i više od polovine obilaznice oko Beograda", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je u tom periodu "skoro u potpunosti završen Pupinov most za koji su obezbeđene finansije i dogovorena izgradnja u okviru strateškog partnerstva koje je bivša vlast uspostavila sa Kinom, projektovan, započet, i skoro završen autoput od Ljiga do Preljine u okviru strateškog partnerstva koje je bivša vlast uspostavila sa Azerbejdžanom.

Takođe su završeni put Ub - Lajkovac, kompletna rekonstrukcija mosta Gazela i započeta izgradnja Žeželjevog mosta u Novom Sadu", navedeno je u saopštenju.

"Upravo zbog ovakvih primera je ključna naša borba za fer i poštene izborne uslove, a pre svega za uspostavljanje medijskih sloboda i za pravo građana da znaju istinu. Zato se i sutra i svaki dan u kom su građani izloženi ovakvim obmanama dešava izborna krađa, a ne samo na dan glasanja", ocenili su iz SDS-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR