Mrkela jasno i glasno - brani pojačanja, šta je sa Ivanićem i ko to nije iskoristio svoju šansu?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 08.11.2019.
17:51
Izvor: Sportske.net

Mitar Mrkela je danas govorio o igračima Crvene zvezde.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Reklo bi se da Crvena zvezda nije na istom nivou kao prošle godine, ali i pored toga ima šanse da zaigra u Evropi na proleće.

Mitar Mrkela je sumirao utiske što se tiče igračkog kadra, branio je Žandera i Van La Paru, istakao jednog koji nije ispunio očekivanja, kao i Ivanića za kog očekuje tek da bude na najvišem nivou.

Prvenstveno se mnogi pitaju da li je dolazak Van La Pare bio neophodan jer je plaćen papreno za naše uslove.

"Verujem da je Van la Para dobar igrač i mislim da je prekratak period da bismo donosili bilo kakve ocene o nekom igraču koji je odigrao recimo 5 utakmica. Pogotovo Van La Para, koji je bio uključen u najteže utakmice koje je Zvezda odigrala tokom ove sezone, to su utakmice u Ligi šampiona i meč protiv Partizana, odigrao je samo jedan ili dva meča koje možemo da nazovemo lakšim. Što se tiče Van la Pare, poslednje dve utakmice koje je odigrao u Lonodnu i protiv Totenehma u Beogradu, da sam izuzetno zadovoljan, kao i stručni štab. A mislim da su i navijači zadovoljni, jer po onome što dobijam sa foruma navijača Zvezde, Van la Para je najbolje ocenjen sa utakmice protiv Totenhema", rekao je Mrkela za "Telegraf".

Sportski direktor Crvene zvezde je istakao i da je prezadovoljan igrama odbrane, a o igraču sredine terena Mirku Ivaniću misli da je mogao dosta bolje, kao i da je upao u krizu i da će tek dobiti šansu da igra.

Hvali i Žandera jer je uradio više nego što je očekivano.

"Nisam čuo takve kritike. Žander je doveden kao levi bek. Levih bekova ima veoma malo. Rodić je povremeni reprezentativac Srbije, postoji još jedan levi bek koji ima kvalitet kojeg bih ja voleo da imam u Crvenoj zvezdi, to je Filip Mladenović. Bekovi su definitivno trenutno najdeficitarnije pozicije u srpskom fudbalu. Da je bilo mogućnosti, uvek je prva ideja da se dovede domaći igrač. Bilo je razgovora sa Mladenovićem, ali on ima ugovor u Poljskoj. Žander je doveden kao alternativa Rodiću. Nije bio skup, jeftiniji je od većine domaćih igrača. I mislim da je, u skladu sa onim koliko je uloženo u njega, opravdao očekivanja", rekao je Mrkela za Žandera.

Milan Jevtović skoro i da ne igra od dolaska Van La Pare, odnosno od onog projektila koji je poslao u nebesa sa bele tačke u Kopenhagenu.

"Za Jevtovića je bila ideja da mu se kao dobrom igraču koga ja cenim, da šansa. Jevtović nije iskoristio tu šansu. Iako kažem da se radi o dobrom igraču. Ne znam za neku konkretnu ponudu za Jevtovića, ne znam odakle vama ta informacija", rekao je Mrkela za "Telegraf".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Popay
Saturday, 09.11.2019
10:23

Tu je ta “greška”,niko ne kaže da neko nije dobar igrač,nego da dobar igrač nije dovoljno dobar za LŠ...

avatar
Milos Kosta Kostic
Saturday, 09.11.2019
10:00

A sta je sa jovancicem? Covek definitivno nije sav svoj, kupite mu snikers. Moje je misljenje da zasluzuje dobru pauzu.

avatar
riquelme
Saturday, 09.11.2019
02:47

Ma Mrkela ubacite Parlu da vam igra protiv FK Ruma u kupu da se vidi to njegovo znanje. Prvo doveden je da ispegla ono sto Terza zove odrzavanje kluba i povisi ga sto je to vise moguce. A i da nije tako onda je doveden kao pojacanje za LS. Najavljen je u 5 do 12 tako bombasticno da sam mislio da nam se vracaju Ristic, Grujic i Luka Jovic zajedno. Batalite vise tu pricu. Nisam zagovornik da se pljuje igra Zvezde i nacin kako se prolazilo u kvalifikacijama ali kao sto si se kitio Marinom, Degenekom, Benom (koga ste ispalili i sada cak i nedostaje bas za tu LS) tako i sada lepo izadjes i kazes. KATASTROFA, izvinite, nece uticati na prvenstvo, moraju da igraju da bi ih uvaljali za upola sto su dovedeni pa idemo iznova. Ivanica smo kupili da ga ne kupi Partizan znali smo da se Marin usporaca i sa ce igrati to gde je i Ivanic majstor. A mozda i bod u Grckoj bude taman pa da sve ispravim na zimu. A ne tako kukavicki da ne kazem nesto drugo...
Taj Mladenovic se vraca za normalne pare, namolite Gajica da ostane kakav crni Zander ako prezimite registrujte coveka klasa je za nasu ligu i za levo i za desno, nadji spica u kanalu ste, nema ko gol da i povredjuju se svaki cas prodaj dok mozes i zunite pare za pravu modernu 9-ku (oborite i Piksijev Tojota rekord sto je vratio sve pare sto je Tojota dala za sponzorstvo), dovedi prava dva veznjaka kao sto su Krsticic i Ristic izujte pare i za tog Ristica ako treba, Krsticic se vraca i za manje nego sto je otisao. I odluci ko ti ne treba Garsija ili Ben i dovedi Kataia.
To se sve zavrsava sa dva javna izvinjenja igracima, i recimo 5-8 miliona €. 3 za spica, 3-4 za Krsticica, Ristica i Kataia i 1 za Mladenovica. E onda kazes imam jacu ekipu a svi se razumeju i moze da bude u ligi i 3 stranca meni svejedno.
Borjan- Gajic (Gobeljic), Degenek, Milunovic(Pankov), Maldenovic (Rodic)- Ristic, Krsticic, Katai, Marin (Ivanic), Ben- TOP spic.
Ovo je sala komika za ekipu koja igra LS i LE ali se pitam sto ne ide ostvarenje plana? A da... Terza Magijo koliki je dug???

avatar
Čeki
Saturday, 09.11.2019
02:05

Gde je on to tacno video da hvale van la Paru ja ne znam stvarno. Covek vec mesecima okarakterisan kao jedan od nasih najvecih promasaja, a on kao vidja po nekim forumima. Dajte da se ne lazemo, pa svako iole normalan vidi da to nije tacno i da je covek los, dal ce se probuditi to je jako tesko i ne verujem u to.

avatar
Hannibal Lecter
Saturday, 09.11.2019
01:29

prodate aleksu terzica i dovedete tamo nekog zandera... pa nece mi biti krivo da onako u odbrani zakasni zvezdino dete kao sto mi nije krivo sto je NJegos zakasnio ali toliko gomilanje stranaca i klasicno pranje para je sramota....

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 08.11.2019
23:48

Srecna ni jedna pobeda u Ligi Sampiona svima koji slave.

avatar
Friday, 08.11.2019
22:59

Levi bek deficitaran? A sta je sa desnim? Koga u Zvezdi i Srpskom fudbalu imamo na toj poziciji a da nema 30+ godina? Nikoga da valja...

avatar
G0RAN
Friday, 08.11.2019
21:54

Sto ste onda prodali Stojkovica za 300000?Ko vamje alternativa na desnom beku???

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 08.11.2019
20:06

"jer po onome što dobijam sa foruma navijača Zvezde, Van la Para je najbolje ocenjen sa utakmice protiv Totenhema". Da li je moguće da je ovo izjavio sportski direktor kluba koji ima budžet 60M €?

avatar
Dorotej
Friday, 08.11.2019
19:18

Pa normalno da brani. Istina je da je bačeno puno para, da je broj prosečnih igrača prevelik i da ne možeš da se ih otarasiš. Ko je obavio skauting za te igrače nije obavio dobar posao. A istina je da iako Partizan ima daleko manji roster i to mu pravi probleme (a ne kao što grobari misle pod uticajem svoje uprave da je Zvezda miljenica vlasti pa nam se sve može), ima veći broj kvalitetnijih fudbalera od Zvezde. I to se vidi u derbijima sa njima.