Nagrade za novinare RTS-a na Medijskom forumu u Topoli

Na Medijskom forumu u Topoli, nagrade za medijski doprinos i profesionalizam "Dr Marko Mladenović" dobili su i novinari RTS-a.

Dopisnik iz Kraljeva Ratko Bečki nagrađen je za reportažu „Dečji sokak“, urednica Jutarnjeg programa Dušica Tasić za priču „Pavličine, selo bez ljudi“, a posebnu nagradu za doprinos borbi protiv depopulacije Branko Stanković, urednik emisije „Kvadratura kruga“.

„Zadatak novinara jeste da priča o onome što vidi kako bi se možda nešto promenilo, kako bi možda bilo više ljudi i u selima, koja su u ovom trenutku skoro zaboravljena", kaže urednica Jutarnjeg programa RTS-a Dušica Tasić.

Naš kolega iz dopisništva u Kraljevu Ratko Bečki smatra da mediji mogu da pomognu: „Brojnim akcijama možemo da jednostavno probudimo svest kod naroda koliko je taj problem gorući, koliko je veliki i da probamo da ga rešimo.“

„Nagrada je uvek podrška, ali i obaveza, jer s obzirom na to ko nosi ime ove nagrade, to ime obavezuje i tera da se borimo i dalje, mi rečima, a država delima protiv bele kuge", kaže Branko Stanković, autor emisije „Kvadratura kruga“.

"Ove godine smo imali tu sreću da je ponuda bila takva da su se zaista nagrađeni radovi izdvojili svojim kvalitetom", ističe član žirija Aleksandar Avramović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво