Dvojica muškaraca uhapšeni zbog kršenja autorskih prava

Protiv dvojice muškaraca podnete su krivične prijave zbog sumnje da su kršili autorska prava objavljivanjem sadržaja na internetu.

Izvor: B92

Petak, 08.11.2019.

16:40

Dvojica muškaraca uhapšeni zbog kršenja autorskih prava
Ilustracija: Depositphotos/ stevanovicigor

Pripadnici MUP-a, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, u saradnji s Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podneli su krivične prijave protiv četrdesetogodišnjeg i tridesetjednogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava, piše u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da su oni duže vreme, preko internet-portala Filmovi24h.com i Serije.online nezakonito omogućili gledanje velikog broja domaćih i stranih televizijskih serija, čime su nosiocima autorskih prava naneli finansijsku štetu.

Policija je pretresom stanova i prostorija koje su koristili osumnjičeni pregledala njihovu računarsku opremu, prijem elektronskih uplata i računa u bankama, nakon čega je otkrila da su oni putem navedene opreme nelegalno emitovali serije i filmove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: