Potrebna pomoć za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu

Tehnička škola u Vladičinom Hanu jedna je od najvećih u Pčinjskom okrugu. Fondacija "Ana i Vlade Divac" pokrenula je akciju za njeno renoviranje i do sada je prikupljeno skoro 90 odsto potrebnih sredstava. Preostalih 650.000 dinara očekuju od donacija SMS porukama.

Renoviranje u Tehničkoj školi počeli su sami, od podova i zidova, preko đačkih klupa do zavesa i projektora, i završili ga uz podršku lokalne samouprave.

"Prijatniji nam je i efikasniji rad u školi, a svakako i učenicima. Oni imaju i veću motivaciju i inspiraciju da učestvuju u časovima, tako da je nastava i kvalitetnija i zanimljivija", kaže Nataša Arsić, profesorka srpskog jezika.

Tehnička škola u Vladičinom Hanu ima skoro 4.000 kvadrata. Do jednakih uslova za sve đake, dug je put.

"U učionici prokišnjava, imamo rupu ispod zida, pločice u učionici su dosta loše", navodi Anastasija Milosavljević, učenica prvog razreda Tehničke škole, a njen drug Stefan Jovanović dodaje: "Klupe, parket, a i nemamo zavese na prozorima, pa kad je sunce mnogo se loše vidi na tabli".

U priču o boljim uslovima za učenike Tehničke škole, ali i Gimnazije sa kojom dele prostor, uključila se Fondacija "Ana i Vlade Divac". Na korak su od cilja vrednog 50.000 dolara.

"Održana je donatorska večera u Čikagu, prikupljeno je 44.000 dolara. Nadamo se da će i ostala sredstva biti prikupljena kako bi brzo i učionice bile obnovljene i deca radila u boljim uslovima", navodi profesorka Jasmina Aleksić, saradnica Fondacije "Ana i Vlade Divac".

Saradnja se produbljuje. Fondacija je pomogla nabavku prvih lego robota. Nizala su se priznanja i opremanje informatičkog kabineta na kojem im se može pozavideti. Ne čudi posvećenost profesora i budućih tehničara robotike.

"Drugari, konkretno iz mog odeljenja, osvojili su drugo mesto na republičkom takmičenju iz programiranja lego robota", kaže Nemanja Jančić, učenik 3. razreda Tehničke škole.

Uz 12 učionica, biće uređena još dva kabineta. Početak radova iščekuju s nestrpljenjem.

Ostalo je još mnogo toga da se uradi, kaže Slađan Đorđević, direktor Tehničke škole u Vladičinom Hanu:

"Nadamo se da ćemo uz podršku Fondacije Ane i Vlade Divca to rešiti. Oni su prepoznali nas kao potencijalne saradnike i kao školu kojoj treba pomoći."

Novi obrazovni profili i savremeni izgled, nastaviće da privlače sve više učenika s juga zemlje. Odakle god stizali, o prevozu ne brinu. Uz minibus, škola sada ima i sopstveni autobus.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво