Dragoje Milinković iz zatvora “uzvraća udarac”: “Ubica” Jelene Marjanović podneo krivične prijave

N. B.

08. 11. 2019. u 11:59

Pribojac preko advokata podneo prijave protiv NN lica zbog optužbe da je ubio pevačicu i za ometanje pravde u slučaju spora u Kruševcu

Драгоје Милинковић из затвора “узвраћа ударац”: “Убица” Јелене Марјановић поднео кривичне пријаве

Ilustracija

PRVOM osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u petak je preko svog advokata Predraga Savića, Pribojac Dragoje Milinković, koji se u anonimnom pismu dostavljenom beogradskom Višem sudu označava kao ubica pevačice Jelene Marjanović, podneo krivičnu prijavu. Ona je podneta protiv nepoznate osobe zbog krivičnih dela ometanje pravde i lažno prijavljivanje. U prijavi se, kako saznajemo, navodi da je neko svesno, a znajući da to nije uradio, njega optužio da je počinio zločin u Borči.


Prijava je podneta i za ometanje pravde u još dva slučaja: jedan je pre dva dana okončan nepravosnažnom presudom u Kruševcu, gde su trojica mladića oslobođena optužbe da su 2015. oteli Dragoja, kako bi mu iznudili novac, a drugi je i u postupku koji Milinković vodi sa bivšom suprugom oko podele imovine. Prema onome što se navodi, vrednost imovine, čiji se najveći deo nalazi u Vrnjačkoj Banji je 900.000 švajcarskih franaka.


Milinković je uhapšen u sredu uveče u Beogradu, u stanu svoje druge supruge. On je odmah sproveden u KPZ za maloletnike u Valjevu na odsluženje jednogodišnje kazne zatvora, na koju je u sudu u Trsteniku osuđen zbog prevare.


Prema navodima iz prijave, sudija Jelena Škulić, koja vodi postupak protiv Zorana Marjanovića, optuženog da je ubio svoju suprugu Jelenu, u utorak je, na početku pretresa, braniocima okrivljenog i tužilaštvu predala anonimno pismo koje je nedelju dana ranije dobila.


- Sudija je upoznala učesnike postupka sa sadržinom pisma u kojem piše da je ubica pokojne Jelene Dragoje Milinković, i da je to delo navodno izvršio po nalogu Zoranove majke Zorice - piše u prijavi. - Nakon ovakvog, mimo procedure objavljivanja sadržaja anonimnog pisma, ono je postalo naslovna vest svih tabloida u Srbiji. Ostaje pitanje zašto je sudija javno dala ovo pismo. Uobičajena praksa kod ovakvih pisama je da budu uručena iza zatvorenih vrata i uz upozorenje na posledice javnog objavljivanja. Postoji bojazan da su prilikom kopiranja uništeni otisci prstiju, DNK i drugi tragovi, koji bi doveli do autora.


Milinković je, kako se navodi, u "više navrata bio meta lažnog prijavljivanja i optuživanja i činjenica je da je u većini slučajeva to radila upravo njegova bivša supruga", čije se saslušanje kao svedoka traži. Ističe se da su njegovi problemi počeli kada je u Švajcarskoj optužen za utaju poreza od šest miliona franaka, a navodno je njegova bivša supruga tvrdila da ga je ona prijavila i bila saradnik policije.

STARI ZNANAC MEDIJA


STRANA štampa izveštavala je o Dragoju Milinkoviću u oktobru 2018. godine, navodeći da je ovog, u to vreme prevoznika u Švajcarskoj, Viši sud u Cirihu osudio na tri godine zatvora, za prevaru, loše upravljanje, lažne optužbe, a da im duguje, svedočili su i njegovi vozači. Domaća štampa bavila se Milinkovićevom turističkim agencijama i mnogobrojnim žalbama putnika. Pre tri godine je objavljeno kako su naši turisti ostali bez novogodišnjeg aranžmana preko njegove agencije "Delfin travel 011", uz Milinkovićevo objašnjenje da je pokraden. Dragoje je imao i agenciju "Džet set travel", kojoj je oduzeta licenca, kada je bez aranžmana ostavio 225 građana. (S. B.)



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije