08. novembar  2019. 13.03  →  17.51 | Izvor: RTV (Radoslavka Žigić)

Proglašeni pobednici konkursa "Drugačije od drugih", nagrada i za novinare RTV-a

BEOGRAD -

Proglašeni su pobednici medijskog konkursa "Drugačije od drugih" za 2019. godinu koji organizuje Stalna konferencija gradova i opština.

video icon

Pobednici konkursa su:

Milica Alavanja (Naša Balkan TV, produkcija Vojvođanska zelena inicijativa), sa prilogom "Nemojte nam život uzimati!"

Ruža Jeremić Turudić (RTS), sa prilogom "Kako "Duboko" postaje plitko"

Borislav Despotović i Tamara Trninić (RTV), sa prilogom "Život online - e-uprava"

Gordana Nešović (Radio Beograd 1), sa prilogom "Maloletnički brakovi"

Predrag Todorović (TV Centar Svilajnac), sa prilogom "Amaro Kher - Naš dom"

Odluku o najboljim prilozima doneli su urednici vodećih medijskih kuća: Veselin Simonović (Blic), Srđan Bošković (Radio Beograd), Nada Gogić (RTS), Zoran Sekulić (Fonet) i Vladan Samardžić (Večernje novosti).

Autori kažu da im nagrada predstavlja i čast i izazov, s obzirom na to da je tema koje se u našem društvu nameću pregršt, ali da ih treba da pravi način obraditi, kako bi one bile zanimljive publici. Nagrada potvrđuje da su u tome uspeli.

"Ova nagrada je, koliko Tamarina i moja, toliko i naše rediteljke Sonje Rakić jer sve što smo radili, sve smo se nas troje dogovarali, apsolutno oko svakog detalja, što je vrlo bitno i drugo – imali smo jako veliku podršku i tonaca i snimatelja i producenata. Svi su bili uključeni u to što smo radili, a u stvari, ozbiljnu temu smo radili na drugačiji i mnogo zabavniji način i zbog toga pretpostavljam da smo i dobili nagradu", kazao je Despotović.

"Novinarstvo nije samo posao, nije samo ja radim i postojim na ovom svetu. To je mnogo više od toga, to je naš doprinos društvu. Nekako smo to uvek tako doživljavali i zato je svaka emisija, svaki prilog koji smo napravili, to su bile naše borbe za viši cilj i drago mi je ako smo u tome uspeli. Ovog puta, cilj serijala "Život On – Line" bio je da to bude digitalni bukvar, da edukujemo ljude o tome kako nam digitalizacija može olakšati život, a kako nam može otežati i drago mi je ako smo svojim nekim malim koracima učinili nešto pozitivno za društvo", dodala je Trninićeva.