Ponedeljak, 04.07.2005.

18:54

Demokrate izgubile većinu

Takozvani demokratski blok, izgubio je većinu u Majdanpeku.

Izvor: B92

Default images

Stranka s najviše odbornika u lokalnoj skupštini, Demokratska stranka, potražila je saveznike na drugoj strani, javlja dopisnik Dejan Radulović. Uprkos stavu DS-a da nema saradnje sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom radikalnom strankom, u Majdanpeku se to ipak desilo, kaže predsednik Okružnog odbora DS-a Ljubo Maksimović.

"Više nemamo skupštinsku većinu u Skupštini opštine Majdanpek i sad je tu prećutna koalicija sa SPS-om i SRS-om. Izvršena je, po meni, neka trgovina, tako da je došlo do ove neformalne koalicije", kaže Maksimović.

Bivši portparol DS-a Boško Starčević kaže da su stvari izmakle kontroli, tim pre što se posle prve demokratske vlade, kako kaže, malo šta poštovalo i to ilustruje najnovijim odlukama lokalnog parlamenta: "Jednostavno, jednom rečenicom, nema poštovanja zakona."

Zanimljva je i izjava Perice Trailovića, predsednika Opštinskog odbora Srpskog pokreta obnove, koalicionog partnera DS-a, koji kaže da vlast drži demokratski blok, koji ne postoji: "U ovom trenutku, takozvani demokratski blok nema većinu, s obzirom na to da u sadašnjoj vlasti u Majdanpeku participira samo DS sa osam odbornika i SPO sa tri odbornika."

Inače, demokrate u lokalnom parlamentu vodi bivši predsednik, koji je suspendovan iz stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: