GATARI 10 MESECI ZATVORA: Vračara orobila babu za 30.000 evra
Foto: Shutterstock

KAZNA

GATARI 10 MESECI ZATVORA: Vračara orobila babu za 30.000 evra

Crna Hronika -

Osumnjičenoj se na teret stavljala teška krađa. Ona je priznala da je izvršila delo koje joj je stavljeno na teret

Žena R. N. (39) sklopila je sporazum o priznanju krivice sa Prvim osnovnim tužilaštvom, na osnovu kog je osuđena na 10 meseci zatvora jer je krajem decembra prošle godine, predstavljajući se kao gatara, pokrala stariju Beograđanku koja ju je pustila u svoj stan.

- Osumnjičenoj se na teret stavljala teška krađa. Ona je priznala da je izvršila delo koje joj je stavljeno na teret - potvrdio je sagovornik Kurira.

R. N. sumnjičila se da je pozvonila na vrata stana u kojem živi starija žena i pitala je da li ima stare novine i da li može da dobije čašu vode. Žena ju je pustila u stan, a „gošća“ je navodno odmah počela da se raspituje koga ima i sa kim starica živi, a onda joj je ponudila da joj gata, na šta je žena pristala.

- Starijoj gospođi rekla je da se gatanje radi na novcu, pa joj je tražila da donese sve pare koje ima i stavi ih na sto. Žena je poverovala i iz spavaće sobe donela 12.000 evra.

R. N. joj je navodno gatala, a onda joj rekla da novac mora da stavi u jastučnicu i da ga tu drži devet dana. Posle gatanja, žena je otišla da skuva kafu, a R. N. je iskoristila trenutak i ukrala ženi i novac na koji je gatala, ali i onaj koji je preostao u spavaćoj sobi - objašnjava sagovornik Kurira.

Kako je policija tada saopštila, sumnjalo se da je reč o 29.000 evra, 153.000 dinara i 700 kanadskih dolara, koje je starica držala u stanu.

Kurir.rs/ J. S. Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track