Dragoje: Vodite me u Tužilaštvo! Policajac: Ideš pravo u zatvor! Pribojac još neće ići na poligraf da priča o Jeleni Marjanović

N. BIJELIĆ - S. BABOVIĆ

07. 11. 2019. u 22:02

Pribojac Dragoje Milinković, koji je označen kao izvršilac ubistva Jelene Marjanović, tražio da ide na poligraf, a sproveden u KPZ. Advokat Savić: Priča o njegovoj umešanosti u zločin - budalaština

Драгоје: Водите ме у Тужилаштво! Полицајац: Идеш право у затвор! Прибојац још неће ићи на полиграф да прича о Јелени Марјановић

PRIBOJAC Dragoje Milinković, koji je u anonimnom pismu pristiglom iz Švajcarske na adresu Višeg suda u Beogradu, označen kao ubica pevačice Jelene Marjanović, uhapšen je u sredu u stanu svoje druge supruge.

Namera mu je bila da dan kasnije ode u Više tužilaštvo, kako bi dao izjavu da nema nikakve veze sa Jeleninim ubistvom. Malo pošto je stigao, policija je zakucala na vrata.

- Vodite me u Tužilaštvo - uzviknuo je Dragoje kad ih je ugledao, ali je od policajaca dobio odgovor da nisu došli da ga vode u Tužilaštvo, već u zatvor.

Malo pre nego što će mu biti stavljene lisice na ruke, Dragoje se sam javio medijima želeći da demantuje optužbe iz anonimnog pisma. Tvrdio je da ga je sudu poslala njegova bivša supruga sa kojom već duže vodi spor oko imovine. Između ostalog je naveo da ga je ona i ranije optuživala za mnoga dela, pa čak i da je ubio jednog advokata u Paraćinu.

Advokat Predrag Savić, Dragojev punomoćnik u postupku koji će povesti protiv nepoznate osobe, zbog lažnog optuživanja i ometanja pravde, u četvrtak je za "Novosti" izjavio da je ovaj Pribojac spreman da bude poligrafski testiran i da mu se uzme DNK, kako bi dokazao da su priče o njegovoj umešanosti u zločin u Borči "budalaština".

- Za njim je postojala poternica, koju je izdao sud u Priboju, pošto on tamo ima prijavljeno mesto boravka, a sve na osnovu pravosnažne presude koja mu je izrečena pred trsteničkim sudom.

Inače, ovo nije jedini slučaj u kojem je Dragoje jedan od glavnih aktera. Pred Osnovnim sudom u Kruševcu u četvrtak su nepravosnažnom presudom oslobođena trojica mladića, koje je on prijavio da su ga 2015. oteli, tukli i uzeli novac. Upravo ova trojka je Blagoja optužila za prevaru, zbog čega mu se sudilo i presudilo u Trsteniku.

U završnoj reči u postupku u Kruševcu, bili su izričiti da je njima Dragoje dugovao novac. Kada su tražili da im vrati pare, on ih je, kako kažu, prijavio za otmicu.

- Ocu i meni ostao je dužan za kiriju, novac za autobus. To je patološki lažov, ne čudi me što se ovih dana spominje u drugoj priči - rekao je B. M., jedan od oslobođenih mladića.

I M. M. je negirao da je pištoljem udario Dragoja, kaže da to nikada nikome nije učinio. Sa druge strane, I. S. je naveo da je Milinković samo želeo da izbegne da im vrati dug, tako što će ih prijaviti za nešto što nisu učinili. On za "Novosti" naglašava da je Dragoje "poznati prevarant":

- Mislim da nam duguje više od 30.000 evra. Tužili smo ga i on je podneo kontraprijavu. Nudio mi je posao u Švajcarskoj, uz određenu naknadu, pojavio se sa besnim džipom, neke drugare je prevario za telefone, za autobus. Ma, svuda je varao narod.

SKRIVAO SE U BEOGRADU?

PROTIV Dragoja Milinkovića je krivični postupak zbog prevare pokrenut 19. maja 2016. godine, a glavni pretes je započeo 15. jula iste godine. U Trsteniku se u to vreme prepričavao Dragojev "biznis" i ranija pisanja medija o varanjima putnika preko njegove turističke agencije. Sada kruže priče da se Milinković sve vreme krio u Beogradu, dok je fingirao javljanje iz inostranstva, gde je takođe osuđen.


BEZ IZJAŠNjENjA O PISMU

KADA je u utorak u sudnici beogradske Palate pravde, gde je održano suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom da je ubio svoju suprugu Jelenu, sudija svim strankama u postupku dostavila anonimno pismo, niko nije hteo da se izjašnjava o njemu. Zoran je sa svojim advokatima samo nakratko izašao iz sudnice, kako bi se konsultovali. Kad su se vratili, rekli su da nemaju šta da kažu i bili su spremni da suđenje, na koje se toliko dugo čekalo, počne. Do sada se povodom anonimnog pisma, Više javno tužilaštvo nije oglasilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Lesa

08.11.2019. 00:22

Gde sada ovoga iskopa se posla centri godine. Sta se cekalo do sada. Neko tuzi coveka i odjednom covek kriv. Lakrdija

jova

08.11.2019. 00:31

Jeste budalastina...neko uporno zataskava ubistvo Jelene i na sve moguce nacine udaljava javnost od istine...

naranca

08.11.2019. 00:44

Ovo je opasno prelivanje ''Parova'',''Zadruge'' ………………..U Pravni sistem Republike Srbije