Najnovije vesti
Vesti Beograd
"REŠIĆEMO PROBLEM NAJVEĆE DEPONIJE" Vesić se sastao sa ambasadorom Francuske

"REŠIĆEMO PROBLEM NAJVEĆE DEPONIJE" Vesić se sastao sa ambasadorom Francuske

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić razgovarao je danas u Starom dvoru sa ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Lujom Falkonijem o saradnji Beograda, Srbije i Francuske, kao i o poslovima koje francuske kompanije imaju kod nas.

Foto: Beoinfo / Promo
Foto: Beoinfo / Promo

Vesić je rekao da je na sastanku bilo reči o velikom poslu uređivanja komunalne deponije u Vinči, koji je dobio francusko-japanski konzorcijum, a gde je vodeća francuska kompanija Suez.

– Izrazili smo zadovoljstvo što je taj ugovor stupio na snagu i što je taj projekat krenuo. Uvereni smo da će na ovaj način, sarađujući s francuskom kompanijom, Beograd konačno rešiti problem neuređene komunalne deponije, najveće u ovom delu Evrope – istakao je Vesić.

Pročitajte još

Prema njegovim rečima, tema razgovora je bio i Memorandum o razumevanju između "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" i francuske kompanije "Veolija", koji treba da rezultira time da Beograd, kao i svi drugi veliki gradovi u Evropi, reši problem prerade otpadnih voda, te da one više ne odlaze u Savu i Dunav.

– Razgovarali smo i o učešću francuske kompnaije "Alstom" u izgradnji beogradskog metroa, velikog projekta koji Beograd počinje krajem sledeće godine. Francuska i kineska kompanija učestvuju u izgradnji našeg najvećeg projekta u zemlji – pojasnio je Vesić.

Foto: Beoinfo / Promo

Razgovarali smo, dodao je Vesić, i o drugim aspektima saradnje, kao što je saradnja Skadarlije i Monmartra, te razmena kulturne saradnje između Pariza i Beograda.

– Veoma sam zadovoljan što je saradnja naše dve zemlje ponovo na onom nivou na kom je bila posle Prvog svetskog rata, što Srbija i Francuska ponovo koračaju zajedno i što su prijatelji, a Beograd tome daje najveći doprinos – zaključio je Vesić.