Mihajlović: Radna grupa za novi most, stari ćemo sačuvati

Tanjug

07. 11. 2019. u 16:12

Vlada Srbije formirala je radnu grupu za podršku izgradnji novog mosta preko Save, na čijem je čelu potpredsednica i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović

Михајловић: Радна група за нови мост, стари ћемо сачувати

Foto Tanjug

Vlada Srbije formirala je radnu grupu za podršku izgradnji novog mosta preko Save, na čijem je čelu potpredsednica i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a članovi zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i članovi stručnih službi Grada, predstavnici Saobraćajnog instituta CIP i Republičke direkcije za imovinu.

U saopštenju koje je medijima dostavljeno iz kabineta ministarke Mihajlović, navodi se da će Ministarstvo i Grad Beograd nastaviti zajedno da rade na infrastrukturnim projektima, pa će tako Vlada biti investitor na projektu gradnje novog mosta preko Save.

Mihajlović kaže da je novi most preko Save projekat od velikog značaja ne samo za Grad i da je reč o kompleksnom projektu koji uspešno treba realizovati, te da očekuje da reviziona komisija u najskorijem roku pregleda idejni projekat, da se potom finalizuje projektno-tehnička dokumentacija i da se krene u izgradnju novog mosta i pristupnih saobraćajnica.

Stari most preko Save biće sačuvan, dodala je, jer je reč o kulturnom dobru i zato se mora voditi posebno računa o njegovoj demontaži.

Foto N. Fifić

Radna grupa je na današnjoj sednici utvrdila poslovnik o radu i dogovorila dinamiku narednih aktivnosti, uključujući i pregovore o finansiranju projekta.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Сергио

07.11.2019. 17:33

Имамо пуно села поред наших река. Град Београд би могао да изабере неко село у Србији и поклони мост. Сељаци обилазе по 50км да би дошли до својих њива које су на другој страни. Још увек има активних скела на Морави. Апелујем да мост служи сврси а не да труне у парку на НБГ!

Veroljub Jovanovic

07.11.2019. 17:40

molim Vas da pogledate most preko morave kod Svilajnca...I'ma samo iednu traku za vozila, a tu ide i voz...opasnost!!!!!