FOTO: Carinski pas u kolima na Horgošu otkrio skriveni "bunker" pun cigareta

Carinici su u sredu, 6. novembra zahvaljujući njuhu carinskog službenog psa, na prelazu Horgoš 2 otkrili specijalno napravljeni "bunker" u podu automobila napunjen sa 970 paklica cigareta "Golden Bird" bez akciznih markica.
Slučaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu, automobilom "smart" somborskih registarskih oznaka, stigao 45-godišnji mađarski državljanin iz okoline Subotice. On je putovao sam i na uobičajeno pitanje carinika, da li ima nešto za prijavljivanje odgovorio odrično, rekavši da u automobilu nema ništa osim ličnih stvari. 
 
Bez obzira na to, izvojen je za detaljnu kontrolu, a kada je usledila reakcija carinskog psa na pod automobila, sproveden je u pratnji policije do prelaza Horgoš 1, gde postoje bolji uslovi za ovu vrstu pregleda.
 
Vozač automobila je prilikom ulaska u garažu namenjenu za detaljni pregled vozila sam pokazao mesta gde je sakrio cigarete. 
 
Kada su izvadili vozačko sedište, carinici su u podu vozila, ispod tapacirunga uočili da je fabrički lim isečen. 
 
Otvorivši kvadaratni poklopac na specijalno prepravljenoj pregradi iz nje su najpre izvadili 852 paklice cigreta. Daljom kontrolom cigarete su pronađene i u instrument tabli, pa je ispod volana izvađeno još 49 paklica, a potom i iz srednjeg stuba i prostora oko akumulatora još 45 paklica cigareta. Poslednje 24 paklice cigareta pronađene su u levom boku prtljažnika automobila.
 
  • Лука Лабан

    08.11.2019 12:14
    Само овлашћени смеју да шверцују, буранија не!!!
  • Dejan

    07.11.2019 14:45
    Posao
    Pas na carini !! Koja zabava za narod ! Ako meni ne verujete,pitajte ove sto svercuju da li su ikada videli psa na carini ?!!! Srbski carinik na Horgosu 2 je madjarskoj strani
  • Aleksandar

    07.11.2019 14:35
    Uaaaaa, izdajnik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".