Albanija kupuje knjige za albanske učenike u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa

Savet ministara Albanije obezbediće dodatnu finansijsku podršku za Nacionalni savet Albanaca (NSA) u Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.11.2019.

10:57

Albanija kupuje knjige za albanske učenike u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa
Deposit photos/HStocks

Finansijska podrška se odnosi na kupovinu udžbenika za albanske učenike u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Odluku je u sredu obelodanio Gent Cakaj, albanski ministar spoljnih poslova, obrazlažući je potrebom za povećanjem kvaliteta obrazovanja i naročito za „zaštitom nacionalnog identiteta“.

„Konkretna podrška usledila je nakon direktnog angažovanja ministra Cakaja i ministarke prosvete u Vladi Albanije Bese Šanini, u naporima za unapređenje položaja Albanaca u Preševskoj dolini, pored ostalog, i rešavanjem pitanja udžbenika na albanskom jeziku“, naveo je na FB predsednik NSA Ragmi Mustafa, prenose "Bujanovačke".

Nakon odluke o redovnom finasiranju NSA i izdvajanju sredstava za opremanje kulturnog centra, dodaje Mustafa, „ovo je još jedna konkretna odluka Vlade koja svedoči o rešenosti i posvećenosti Albanije za staranje o Preševskoj dolini“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: