Daglas Kosta
Daglas Kosta

Moskva traumatizovana, Daglas Kosta u 93. kroz osmoricu, Juve u osmini finala Lige šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.11.19. | 20:44

Nesrećan poraz Lokomotive

Teško da je moglo da bude bolnije za fudbalske fanatike u Moskvi. Lokomotiva je hrabro izašla na crtu Kristijanu Ronaldu i favorizovanom Juventusu, dugo je izgledalo da je na koraj barem od proleća u Ligi Evrope, ali je posle traumatičnog početka usledio još gori kraj. Daglas Kosta je u trećem minutu sudijske nadoknade zavrteo mozak kompletnoj odbrani ruskog tima i pogodio za konačnih 2:1 i prolaz Stare dame u osminu finala Lige šampiona.

Ni iz čega je Juve stigao do tog pobedničkog gola, pitanje je i da li ga je zaslužio s obzirom da je Lokomotiva bila apsolutno ravnopravan rival gostu iz Torina, imala je i tu nesreću da je Leonardo Bonuči u 78. minutu zaustavio šut Žoaa Marija na samoj gol liniji, ali... Posle ovakvog gola ne možemo da kažemo da je nezasluženo. Jer ovakvi golovi prave šampione. Remek delo Koste, iako nije ni izgledalo kao preteća akcija.

Izabrane vesti

A onda... Jedan, pa drugi, treći igrač Lokomotive nisu uspeli da stignu Brazilca, usledio je dupli pas sa Gonzalom Iguainom i peta koja je iz kadra izbacila još dvojicu Lokomotivinih fudbalera, obilazi Kosta i šestog, sedmi kasni, golman je osmi... Ništa nije vredelo. Ništa nije moglo da zaustavi Daglasa Kostu. Maestralan gol, zaista maestralan, ma koliko sve prosto izgledalo.

Bolan kraj za Lokose, koji su večeras prošli pravi mali emotivni rolerkoster. Došli su na stadion puni entuzijazma – može li pravi navijač drugačije – a već u četvrtom minutu popili prvu dozu gorčine. Projektil Kristijana Ronalda iz slobodnog udarca prošao je kroz noge Giljermeu pre no što je Aron Remzi samo ćušnuo loptu u nebranjenu mrežu. I odmah počeo da se izvinjava Ronaldu,  jer mu je “ukrao“ prvenac u Juventusovom dresu iz slobodnih udaraca, pa i  privilegiju da ostane upamćen kao stelac jubilarnog 300. gola Stare dame u Ligi šampiona. Toliko su do sada postigli još samo Real Madrid, Barselona, Bajern i Mančester junajted, ali to je sad najmanje bitno.

Taj gol je izgubio i rezultatsku važnost već u 12. minutu. Zasluga pre svega Alekseja Mirančuka, koji je posle gola u Torinu – tamo ga je obezvredio Paulo Dibala – još jednom zatresao mrežu Juventusa što je poslednji put učinio Kristijano Ronaldo dok je u sezoni 2013/2014 igrao za Real. Niko posle njega, sve do Mirančuka, nije Juventusu dao gol u oba meča grupne faze Lige šampiona. Kapa dole za Mirančuka, mada ostaje utisak i da je Vojćeh Ščensni mogao bolje da reaguje posle prvog udarca ponajboljeg igrača Lokomotive. Tada je Mirančuk pogodio stativu, ali je prvi stigao i do odbitka i doneo Lokosima vredan bod.

U tom trenutku uprava Lokomotive je verovatno već počela da pravi planove za proleće u Ligi Evrope, imali su Moskovljani tada četiri boda više od Bajera na virtuelnoj tabeliu, imali su i tu šansu Žoaa Marija, ali nisu imali rešenje za Daglasa Kostu. Pitanje je da li ga uošte ima kad su ovakvi golovi u pitanju. Ne viđaju se svaki dan.

GRUPA D

Lokomotiva Moskva - Juventus 1:2 (1:1)
/Al. Mirančuk 12 – Remzi 4, Daglas Kosta 93/

21.00: (2,85) Leverkuzen (3,10) Atletiko Madrid (2,60)

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara