Najnovije vesti
Vesti Beograd
NI MERDEVINAMA VIŠE NE MOGU U KUĆU Nastavljaju se muke porodice Demše u Zemunu, uskoro će biti skroz ZAZIDANI

NI MERDEVINAMA VIŠE NE MOGU U KUĆU Nastavljaju se muke porodice Demše u Zemunu, uskoro će biti skroz ZAZIDANI

Da li se sećate zemunske porodice Demše koja živi odmah pored Kule Gardoš i koja u svoj dom mora da ulazi preko merdevina? E, pa od pre par dana više ne mogu da koriste ni merdevine pošto su radnici zazidali spoljašni deo, te su merdevine postale - prekratke.

Zazidana kuća Demše Zemun Gardoš Foto: Milan Ilic / RAS Srbija
Zazidana kuća Demše Zemun Gardoš

Radnici angažovani na rekonstrukciji Kule Gardoš, ispred ulaza u susednu kafanu, preko koje se takođe može stići do kuće porodice Demše, napravili su zid visine nekih pola metra.

Zazidavanje ulaza u kafanu
Foto: Twitter Marko Dragoslavić / screenshot
Zazidavanje ulaza u kafanu

- Zid na kome su bile naslonjene merdevine je sada toliko visok, viši od merdevina, i sada ga više ne možemo koristiti. Jedini način trenutno nam je da preskačemo zid koji je napravljen i dalje kroz kafanu ulazimo i izlazimo u kuću. Ne znam šta će biti kada taj zid bude viši, nadamo se da ćemo rešiti pitanje ulaza sa suprotne strane koji je u sudskom sporu, kako bismo bar njega mogli da koristimo - rekla je Kristina Ćirić za "Blic".

Inače, kako je "Blic" pisao ranije, porodica Demše pozvala je sudskog veštaka koji je, navodno, utvrdio da su radnici angažovani na ovom poslu prešli granice njihove parcele. Kristina, majka dvoje mališana, od osam meseci i dve godine, pored sve muke oko najavljenog rušenja kuće, sada mora da brine i o tome kako da uopšte izađe iz sopstvenog dvorišta.

Pročitajte još

Podsetimo, Kristina je nedavno ostala bez oca Aleksandra, koji je zbog pretrpljenog stresa završio u bolnici, u kojoj je i preminuo, a rušenje kuće bilo je zakazano upravo na dan njegove sahrane. Zbog ove tragedije, rušenje je tada odloženo za 60 dana.

- Nadamo se da će, kada dođe vreme rušenja, biti obustavljeno ili odloženo. Ukoliko ovaj zid nastavi da se gradi i ide u visinu moraćemo sudski da pokrenemo postupak kako bi se to zaustavilo. Nama trenutno niko ne može da zabrani da ulazimo preskačući ovaj zid, jer drugačije nećemo ući u kuću - dodala je Kristina.

Foto: Milan Ilic / RAS Srbija

Sve u sklopu rekonstrukcije Zemunske tvrđave

Kako su nedavno istakli nadležni, cilj uklanjanja kuće, ali i susednog kafića, jeste završetak projekta rekonstrukcije i restauracije Zemunske tvrđave, te da za to postoje sve potrebne odluke nadležnih organa, koje samo treba da budu sprovedene.