Osmogodišnjeg dečaka hvatao za vilicu, dete završilo u bolnici, napao i nastavnicu kada se umešala: Nasilje usred škole u Bačkoj Palanci

Lj. Preradović

06. 11. 2019. u 17:04

Slučaj nasilja u hodniku osnovne škole "Vuk Karadžić". Prosvetna radnica pokušala da zaštiti učenika

Осмогодишњег дечака хватао за вилицу, дете завршило у болници, напао и наставницу када се умешала: Насиље усред школе у Бачкој Паланци

Depositphotos

HODNIK Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Bačkoj Palanci bio je poprište nemilog događaja, kada je roditelj jednog učenika nasrnuo na dežurnu nastavnicu, koja je pokušala da zaštiti drugog đaka prema kojem je ovaj muškarac prethodno bio nasilan. Otac je, kako saznajemo, osmogodišnjeg dečaka rukom hvatao za vilicu, govoreći da njegovo dete niko ne sme da dira, a zatim je prosvetnu radnicu gurao po hodniku, vukao je za odeću i pokušavao da je udari.

Pročitajte još:Ni dečaku koji je drugarima slao slike gole devojčice nije lako”: Evo šta roditelji dece misle posle skandala u Vranju

Mališanu je na licu ostala modrica, pa je nekoliko sati kasnije bio kod lekara u dečjoj ambulanti, koji ga je uputio na dalje preglede u dečju bolnicu. O nemilom događaju obaveštena je i policija koja odmah došla u školu, kako bi se utvrdilo šta se dogodilo, a izjave treba da daju roditelji i nastavnica.

Nasilje se desilo 29. oktobra u prepodnevnim satima, kada je, kako navode u Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije, jedan roditelj prateći svoje dete, u školskoj zgradi nasrnuo na jednog đaka, koji se navodno prethodnih dana svađao sa njegovim detetom.

Pročitajte još: Bahati vozači luduju gradskim ulicama: Sve dok nekoga ne ubiju

- Videvši da je taj roditelj nasilan prema učeniku, dežurna nastavnica je pohitala da ga spreči, ali je roditelj bio nasilan prema njoj - saopštava Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije. - Tada se umešao i jedan drugi roditelj, koji se tu zatekao, ali ni on nije uspeo da zaustavi nasilnika, već je i sam postao njegova žrtva. Još dva dežurna nastavnika, koja su došla da zaštite učenike i spreče nasilje, iskusila su na sebi bes ovog roditelja.

Zgrada OŠ "Vuk Karadžić" u Bačkoj Palanci Foto Sajt škole



Direktorka ove bačkopalanačke osmoletke Sonja Ralić potvrdila je "Novostima" da se incident dogodio pre početka nastave, ali ona nije mogla da predoči više detalja, pozivajući se na Zakon o zaštiti podataka o ličnosti.

Milan Knežević iz Osnovnog javnog tužilaštva u Bačkoj Palanci ističe da je u utorak škola prosledila krivičnu prijavu protiv nasilnog roditelja, i da se utvrđuju sve okolnosti ovog događaja, posle čega će se odlučiti o daljem postupku.

ŠTRAJK UPOZORENjA

SINDIKAT prosvetnih radnika Bačke Palanke, kao član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, 8. novembra učestvuje u jednosatnom štrajku upozorenja koji se organizuje zbog nasilja u školama u Srbiji.







Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (28)

Stari Srbin

06.11.2019. 17:28

pa nije otac samo tako usao i stiskao vilicu. on je malog siledžiju kaznio. Bravo za caleta. Pre 30 godina je tako moj cale intervenisao. posle neuspelih pokusaja da prica sa svima drugima obratio se direktno malom siledziji. Nikada vise nisam imao problem.

Pa

07.11.2019. 14:05

@Stari Srbin - i mali siledžija ima oca... šta će onda da se desi? Kad je mene tako jedan otac kao klinca pokušao vaspitati, onda je došao moj otac, pa da vidiš kako je to prošlo...

драгана

07.11.2019. 15:02

@Stari Srbin - Verovatno Vam je to bio momenat preokreta u životu i vaspitanju,pošto se sećate događaja.

Nebojša

06.11.2019. 17:35

Ako je prethodno o nasilju informisan direktor i roditelji nasilnog deteta i ako oni nista preduzeli nisu onda je reakcija ovog coveka opravdana i jedino moguca a direktor bi morao da dobije otkaz. Ali ako toga nije bilo onda ovaj roditelj zasluzuje kaznu.

Ime i prezime

06.11.2019. 17:39

Šteta što malog roditelji nisu vaspitali na vreme pa moraju drugi roditelji to da rade.

Bilivili

06.11.2019. 17:42

Bravo za oca.Uzeo je zakon u svoje ruke da mu djete nebi zavrsilo kao i mnoga djeca .Treba prvo ispitati slucaj.Nije ok da stariji pokazuju silu.Ali ovdje ima vece ZASTO.Na vrijeme zastititi svoje dijete.

Ljube

06.11.2019. 17:51

Apsolutno u pravu roditelj ,kosti bi mu polomio da neko dira rodjeno dete ,a isto tako i da je ono nasilno bez razloga prema drugom , prebiti ga treba ,sto da nece mozda vlast ,zakon u truloj Srbiji zastititi nekoga .Sramota gledati i slusati ko fol nadlezne ,dojadise i Bogu i narodu pi TV emisijama polemisuci o nasilju ,zakonima . Trulez na sve strane .

I to drugo dete

07.11.2019. 14:07

@Ljube - nečije je rođeno dete... e, sad, ko je jači... Inače, kaže se "bih"... Ali, najlakše je biti junačina iza tastature.

драгана

07.11.2019. 15:01

@Milenija Novi Sad - Otac sa velikim početnim slovom.Kao "vojni penzioner" od juče.OTAC svoga sina.Ne rađamo decu da popunjavaju broj u školama,....i tako dalje.Neki od nas vole svoju decu.

SS

06.11.2019. 18:02

Svakako nije slučajno izabrano dijete sta je UZROK takvog postupka roditelja. Vršnjačko nasilje, nemar nastavnika pedagoga i roditelja i nista drugo takvo dijete neće zaustaviti do ovakav postupak.

Janko

06.11.2019. 18:11

Kad škola ne reaguje i zataškava nasilje, kad sistem ne preduzima ništa na eksploziju nasilja po školama i sve to minimalizuje, onda ne čudi kad roditelji uzmu pravdu u svoje ruke ! Naravno da osuđujrm ovakvo ponašanje, za koje odgovornost ima i ministarstvo prosvete !

Goran

06.11.2019. 18:12

Trebalo bi da pise zbog cega je tacno otac bio nezadovoljan. Ako je vec detaljno opisano nasilje oca nad tim djakom, onda detaljno treba opisati i nasilje tog djaka nad njegovim sinom.

Miloš

06.11.2019. 18:24

.... Stalno se kuka nasilje u školama i tako to i očigledno niko to ne sprečava pa kad tako neko poludi i reši da spreči onda je nasilnik. Pa niko neće da krene na dete od 8 godina bez razloga. Očigledno taj mali nema vaspitanje roditelja pa mora neko da se umeša i da ga nauči.

Vanja

06.11.2019. 18:35

Mali da zahvali ovom coveku. Uradio je vise za njega, nego njegovi roditelji prethodnih 8 godina. Bar ce postati covek, a ne huligan.

Gaga

06.11.2019. 18:44

Sad će lepo jedno 500 hilj.dinara plus sudske troškove da plati pa ponovo nek' isteruje pravdu!

EvGenije

07.11.2019. 12:57

@Gaga - Bolje i to nego da mu dete sutra skače sa desetog sprata kad više ne bude moglo da trpi nasilje "drugara".

tako to ide

06.11.2019. 19:19

Trebalo je prvo oformiti radnu grupu, koja bi zatim sastavila akcioni tim, koji bi potom sacinio komisiju koja bi sve ispitala. Pa bi onda trebalo izvrsiti odredjene ankete i istrazivanja, pa zatim otici na razlicite seminare, pa zatim na osnovu iskustava sa tih seminara napraviti radionicu na kojem bi deca meditirala, pa bi bilo dobro i da se izvede neka pozorisna predstava, pa da se sastavi neki prigodan slogan...tako se resavaju problemi. Evo, mi vec 20 godina tako radimo i sve je super.

Grof

06.11.2019. 20:05

Opet cu da komentarisem, mozda neko i procita. Treba razdvojiti nasilje od vaspitanja i batinu od pruta! Kada sam bio dete cesto sam dobijao po turu zbog nestasluka i sada sam zahvalan mojim roditeljima zbog toga! A mislim da su izmedju ostalih iste probleme kao deca imali i Tesla, Andric, Misic, Divac, Grbic, Djokovic, Colic i.t.d.

Miki

06.11.2019. 20:09

Gde su nastavnici i dezurni nastavnici da zastite sina ovog nasilnog roditelja kad se nad njim vrsi nasilje? Lose je postupio ali i njegovo dete je zrtva.

Lux

07.11.2019. 07:25

@Miki - Баш вала. Гдје су били до сада? Ови што воле да паметују, питам се како би они поступили да је њихово дијете било жртва насиља од другог дјетета. Неби овај човјек напао осмогодишњака без разлога. Подршка за тог човјека.

slavko radovanovic

07.11.2019. 01:59

U moje vrijeme nastavnik je bio Bog.Nisi smi kod kuće reći da te je nastavnik batinao jer odmah dobiješ batine i od oca.Otac bi rekao da nisi bio kriv nebi te tukao.Rodtielji koji polaze od toga da je njegovo djete svetac je loš roditelj.Ali danas roditelji djecu uče da su nasilna.Da su nepoštena i slično.Toga je pun svakodnevni život.Moral se izgubio u najšeirem sloju društva.

Nenad

07.11.2019. 07:28

Uvek se priča o fizičkom nasilju. Uvek psihičko nasilje ide pre fizičkog , ali to se prećutkuje ili zataškava. Na žalost naše škole to guraju pod tepih.

Zašto ovo nije u rubrici hronika

07.11.2019. 14:09

radi se o krivičnom delu za koje će ovaj "roditelj" debelo da robija...