Dodik: Jedini remetilački faktor za formiranje vlasti na nivou BiH je SDA

Situacija u BiH ostaje ista, a jedini remetilački faktor za formiranje vlasti na nivou BiH je SDA, rekao je na konferenciji za novinare srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Istakao je da odluka Republike Srpske da ne podrži integracije u NATO, te dodao da je to jasno iskazano rezolucijom NSRS.

"Niko nema pravo da to prekrši. U razgovoru sa bošnjačkim članom Predsjedništva Šefikom Džaferovićem i hrvatskim članom Željkom Komšićem sam iznio je da potrebno da se formira Savjet ministara i istakao sam da u Evropskoj uniji pet zemalja nije članica NATO saveza. Niko više nije naivan oko ANP-a, da se putem nekih inicijativa međunarodnih faktora može doći do nekog akta, ali mi ne želimo da učestvujemo u tome", naglasio je Dodiik.

Rekao je da je na dnevnom redu formiranje vlasti na nivou Federacije BiH.Dodik je izjavio da su migrantski problemi veoma vidljivi, prenosi RTRS.

"Treći put tražimo od Savjeta ministara da nam dostavi operativan plan, koji je provodiv. Nismo dobili izvještaj, i ponovo smo tražili od da nam se dostavi taj operativni provodiv plan" istakao je on.

Naveo je da danas u BiH postoji niz institucija koje nemaju nikakvu funkciju.

"Prije masovnih intervencija visokih predstavnika u institucijama BiH bilo je zaposleno 3.000 ljudi, a danas 24.000. Što znači da je cilj bio centralizacija", dodao je Dodik.

Naglasio je da NATO integracije nisu u nadležnosti visokog predstavnika, baš kao ni evropske integracije.

"Petljajući se, on krši svoja ovlašćena i krši Dejtonski sporazum, tačnije aneks 10. Visoki predstavnik je obmanuo i Ujedinjene nacije", napomenuo je Dodik.

Istakao je da je Incko juče iznio niz tvrdnji koje nisu tačne i "graniče sa laži" u pogledu onoga što predviđa Dejtonski mirovni sporazum.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво