Banja Luka

Novi vrtić za najmanje 100 mališana

Novi vrtić za najmanje 100 mališana
Foto: N.N. | Novi vrtić za najmanje 100 mališana

BANJALUKA - Kamen temeljac za izgradnju novog vrtića na Petrićevcu u sklopu tronamjenskog objekta ambulante i mjesne zajednice u ovom naselju položen je danas.

Početak radova na izgradnji novog vrtića, koji će imati najmanje 100 mjesta za mališane iz ovog naselja, ozvaničili su gradonačelnik Igor Radojičić i Nikola Selaković, generalni sekretar predsjednika Srbije.

Radojičić je istakao da će ovaj tronamjenski objekat služiti za više od  10.000 mještana naselja Petrićevac, a da je samo za ambulantu vezano registrovanih 6.750 pacijenata.

"Objekat mjesne zajednice će biti prostor ne samo za Savjet MZ, već i za nekoliko nevladinih organizacija i udruženja građana", rekao je Radojičić i dodao da će Vlada Srbije u izgradnju novog vrtića uložiti 1,7 miliona KM i to u okviru velikog programa pomoći za više opština i gradova u RS.

Selaković je ovim povodom mještanima Petrićevca, ali i ostalim građanima grada na Vrbasu, poželio da im novo obranište što prije bude tijesno i da u njemu bude što više djece.

"Na inicijativu Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, i Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH, Srbija je počela da pomaže nekoliko velikih projekata u RS i u opštinama FBiH gde je većinsko srpsko stanovništvo", kazao je Selaković.

Istakao je da je od 2014. godine do sada iz budžeta Srbije za pomoć opštinama i gradovima u RS izdvojeno oko 66 miliona KM, a opštinama u FBiH u kojima živi većinsko srpsko stanovništva više od dva miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije